Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la massa: barregeu tots els ingredients (menys els 175 g de mantega), 5 min, sense treballar la massa en excés per a no endurir-la. Ha de quedar ferma, però no gaire dura.
  2. Estireu la massa al màxim sobre una placa, cobriu-la amb film i guardeula en fred 2 h.
  3. Estireu la massa en forma de rectangle, repartiu-hi la meitat dels 175 g de mantega pels plecs sobre 2/3 parts de la massa. Doblegueu-la per donar una primera volta senzilla i després una segona. Poseu la massa al congelador 10 min i, tot seguit, deixeu-la reposar 2 h a la nevera.
  4. Repetiu la mateixa acció anterior amb la resta de la mantega.
  5. Per a la crema d’ametlles: barregeu en un bol el sucre amb la farina, afegiu-hi la mantega i la farina d’ametlla i bateu-ho amb l’ajuda d’una vareta.
  6. Diluïu l’aigua amb el midó i afegiu-ho a poc a poc al bol mentre aneu batent-ho perquè s’incorpori bé a la barreja.
  7. Unteu la crema d’ametlla per sobre de la massa.
  8. Per al glacejat: barregeu el sucre de llustre i el suc en un bol fins que no tingui cap grumoll.
  9. Per a la trena: poseu en un cassó el rom, l’aigua, el sucre i les panses i cuineu-ho a foc baix 10 min. Poseu en un altre cassó les nous ben cobertes d’aigua i coeu-les a foc mitjà 3 min. Coleu les panses i les nous.
  10. Empolsineu la canyella per sobre de la massa i repartiu-hi les panses i les nous per sobre.
  11. Talleu la massa en sis trossos al llarg i treneu-hi o enrotlleu-hi tres tires juntes per a obtenir dues trenes al final.
  12. Formeu un cercle amb cada trena, pinteu-les amb una mica d’almívar o oli de gira-sol i deixeu-les reposar 30 min en una zona una mica càlida o a 30 ºC perquè fermentin.
  13. Enforneu-ho a 200 ºC fins que la massa sigui rossa.
  14. Acabades de sortir del forn, pinteu les trenes amb el glacejat.

CONSELL

Amb la massa restant es poden fer croissants: estireu la massa a 4 mm de gruix, talleu-la a triangles i enrotlleulos en forma de croissant. Deixeu que fermentin en una zona càlida 45 min
i enforneu-los a 200 ºC fins que siguin rossos. Un cop hagin sortit del forn, pinteu-los amb el glacejat de taronja.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

Enotast de novembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

18 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto