Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la massa: barregeu tots els ingredients (menys els 175 g de mantega), 5 min, sense treballar la massa en excés per a no endurir-la. Ha de quedar ferma, però no gaire dura.
  2. Estireu la massa al màxim sobre una placa, cobriu-la amb film i guardeula en fred 2 h.
  3. Estireu la massa en forma de rectangle, repartiu-hi la meitat dels 175 g de mantega pels plecs sobre 2/3 parts de la massa. Doblegueu-la per donar una primera volta senzilla i després una segona. Poseu la massa al congelador 10 min i, tot seguit, deixeu-la reposar 2 h a la nevera.
  4. Repetiu la mateixa acció anterior amb la resta de la mantega.
  5. Per a la crema d’ametlles: barregeu en un bol el sucre amb la farina, afegiu-hi la mantega i la farina d’ametlla i bateu-ho amb l’ajuda d’una vareta.
  6. Diluïu l’aigua amb el midó i afegiu-ho a poc a poc al bol mentre aneu batent-ho perquè s’incorpori bé a la barreja.
  7. Unteu la crema d’ametlla per sobre de la massa.
  8. Per al glacejat: barregeu el sucre de llustre i el suc en un bol fins que no tingui cap grumoll.
  9. Per a la trena: poseu en un cassó el rom, l’aigua, el sucre i les panses i cuineu-ho a foc baix 10 min. Poseu en un altre cassó les nous ben cobertes d’aigua i coeu-les a foc mitjà 3 min. Coleu les panses i les nous.
  10. Empolsineu la canyella per sobre de la massa i repartiu-hi les panses i les nous per sobre.
  11. Talleu la massa en sis trossos al llarg i treneu-hi o enrotlleu-hi tres tires juntes per a obtenir dues trenes al final.
  12. Formeu un cercle amb cada trena, pinteu-les amb una mica d’almívar o oli de gira-sol i deixeu-les reposar 30 min en una zona una mica càlida o a 30 ºC perquè fermentin.
  13. Enforneu-ho a 200 ºC fins que la massa sigui rossa.
  14. Acabades de sortir del forn, pinteu les trenes amb el glacejat.

CONSELL

Amb la massa restant es poden fer croissants: estireu la massa a 4 mm de gruix, talleu-la a triangles i enrotlleulos en forma de croissant. Deixeu que fermentin en una zona càlida 45 min
i enforneu-los a 200 ºC fins que siguin rossos. Un cop hagin sortit del forn, pinteu-los amb el glacejat de taronja.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto