Preparació
- En una cassola gran, fregiu els alls sencers sense pelar. Retireu-los i fregiu-hi els pebrots tallats a la juliana. Retireu-los i fregiu-hi la cansalada tallada de forma regular. Retireu-la.
- Afegiu-hi una cullerada de farina i els gots d’aigua. Un cop comenci a bullir, afegiu-hi els tres gots de farina, barregeu-ho tot bé i, amb una cullera de fusta, aneu fent talls a la massa perquè l’aigua pugui anar sortint.
- Cuineu-ho a foc lent, i continueu la cocció sense deixar de treballar la massa tota l’estona, perquè vagi sortint l’aigua, fins que es formin boletes petites, seques i rosses. Un cop la massa prengui aquest aspecte (porta bastant de temps), les molles estaran llestes.
- Netegeu les sardines, traieu-los les escates i feu-les a la planxa amb força sal.
- Serviu les sardines amb les molles, els pebrots, la cansalada, unes olives verdes i uns raves pelats i tallats de forma regular.
NOTA
Un plat enginyós amb la senzillesa d’unes sardines i l’elaboració de les molles de farina.