Aquest 20 d'abril, per sopar, els xefs Moha Quach, d'El Terrat: by Quach, i Joseba Cruz, de Le Clandestin, elaboraran un menú de degustació en un format a quatre mans a Tarragona. La proposta gastronòmica, amb un preu de 125 € (maridatge no inclòs) s'endinsa a recuperar els orígens, la cuina ancestral que ha inspirat tots dos xefs i que ha fet possible una evolució gastronòmica fins avui.
Tots dos xefs faran ús del producte de proximitat i de temporada, i combinaran els seus estils units per primera vegada a la cuina. Pèsols, txangurro, avellana, carxofes, gamba, oliva, garota, xai o escamarlans seran els protagonistes dels plats. En total els comensals en degustaran una vintena de plats, entre aperitius, plats principals i postres.
Quach apostarà per una proposta centrada en el Mediterrani, des del Marroc fins a Tarragona, en una clara barreja entre els seus orígens i el seu present. Per la seva banda, Cruz s'endinsa en els sabors, les textures i les aromes més purs, aquells que neixen de la mateixa natura, un món que explora des de fa anys amb el seu restaurant itinerant anomenat Le Clandestin.
Les reserves ja es poden fer per telèfon al 977 248 485. Les taules es podran reservar a partir de les 20.15 hores i fins a les 21.30 hores, per tal que tots els comensals gaudeixin de l'espectacle gastronòmic com es mereixen.
MENÚ
Quin sabor té la terra?
Mousse d'espores i pèsols
'Tartaleta' de txangurro i cranc amb cítrics
Bombo de foie i praliné d'avellana
Quin sabor té l'antic Mediterrani?
La nostra oliva
Brioix a la brasa amb gamba blanca i maionesa de llimona
Bunyol líquid de carxofes i 'amlouk'
H2O
Consomé de verdures i clorofil·la
Ara fa uns dos mil anys
Ostra del Delta amb cremós d’api, gàrum, gelatina de poma verda i neu d'ostra
Producte primari
Coliflor, bròquil i caviar d'arengada
Mar i terra
Crema d'ametlla amb faves, gel de tomàquet assecat al sol, granissat d'herbes del Mediterrani i gamba panxuda
Reivindica el per què no?
Arròs amb llet de verdures i cítric
Homenatge a Tàrraco
Romesco de gamba vermella de Tarragona
Purs
Pur coco garota i pèsol
L'essència de la nostra gastronomia
Royal de ceba de Riudoms amb espàrrec blanc i escuma de formatge Gran Pep
Segueixo amb pur
Pura carxofa, vieira, essència de tòfona i vainilla
Pur mar i terra
Tripes guisades amb brou d'escamarlà i escamarlà a la brasa
Reivindicació de la carn de caça
Mandonguilla de senglar i pruna
L'antic Mediterrani
Xai de llet adobat amb espècies, olives i fruita seca
Prepostres de tècnica ancestral
Quall de llet amb coco, curri i cúrcuma
Un viatge per l'antic Mediterrani fins al Marroc
Textures de festucs, gelat de làban i maduixes de Riudoms
Petit four