Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 5 al 10 de desembre, Mercat de Nadal a Caldes de Montbui

Torna la cocció de brou termal en l'olla més gran de Catalunya

Cartell del Mercat de Nadal

Cartell del Mercat de Nadal

El 37è Mercat de Nadal de Caldes de Montbui se celebra del 5 al 10 de desembre. Durant cinc dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·len a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn ofereixen diversos productes nadalencs i d’alimentació, brocanteria i antiguitats. També hi haurà la possibilitat de degustar diferents propostes de gastronomia sobre rodes (food trucks). Una de les novetats d’aquesta edició és la redistribució d’una part de les parades: les que estaven ubicades al carrer del Pont s’instal·laran a la plaça de l’Onze de Setembre.

Més de 10.000 litres de brou termal

Durant els cinc dies de Mercat de Nadal està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla. Per això, es faran més de 10.000 litres de brou termal a l’olla gegant, que es farà bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat. A més, els visitants podran adquirir ampolles de brou termal envasat (a la venda al Mercat i al Museu Thermalia). L’olla, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per a 1.600 litres de brou.

Per elaborar el brou termal, durant aquests dies es faran servir: 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carabasses, 80 kg de pastanagues, 37 kg de patates, 100 cols, 160 kg de llenties pardines, 200 kg de cigrons, 150 kg de falda de vedella, 20 kg de costella de vedella, 77 kg de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, 2 caixes d’ossos de pernil, 100 kg de papades de porc, 100 kg de caretes de porc i 160 kg de peus de porc.

La degustació del brou termal és gratuïta, i es repartiran les racions fins a exhaurir-ne les existències. La degustació de la carn d’olla té un cost simbòlic d’1 € per evitar el malbaratament alimentari. L’organització recomana portar els gots per reduir l’impacte mediambiental; si no, se’n podran adquirir al mateix mercat. També es podran adquirir tasses i vasos personalitzats del Mercat de Nadal.

Acte d’encesa del foc i activitats per a cada dia
Una de les novetats d’aquesta edició és l’acte d’encesa de l’olla. Serà el dimarts 5 de desembre, a les 18 h, a la plaça de la Font del Lleó, i anirà a càrrec de Regina Rodríguez i Sirvent, autora del llibre Les calces al sol, un dels més venuts a Catalunya. L’escriptora encendrà la foguera de l’olla més gran de Catalunya i signarà els llibres de tothom qui ho vulgui.

D’altra banda, el programa d’activitats inclou tallers i actuacions infantils i familiars, la majoria a les places de Can Rius i de l’Onze de Setembre, amb propostes cada dia de mercat. A més, la tradicional festa del tió es durà a terme el diumenge 10 de desembre. En cas de pluja, les activitats es traslladaran a l’Espai Can Rius.

En trobareu tota la informació a www.visiteucaldes.cat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: