Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Albergs promotors de la dieta mediterrània

L’oli d’oliva, les verdures, els peixos i la fruita fresca en són els aspectes destacats

alberg

alberg

Quan se surt de vacances i s’està fora de casa es té por, moltes vegades, de no poder seguir una dieta equilibrada i saludable. La Generalitat ha creat una distinció per a 13 albergs catalans que han rebut l’acreditació AMED com a promotors de la dieta mediterrània.

L’acreditació és una garantia que assegura que l’oferta gastronòmica conté l’ús d’oli d’oliva per amanir i preparar els plats; una gran oferta de verdures, hortalisses i llegums; prioritat de peixos i carns magres; fruita fresca abundant com a millor opció per a les postres; productes integrals, i làctics amb baix contingut en greix. També inclou la difusió de material i informació sobre alimentació saludable.

Aquests albergs formen part de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) i estan situats en diversos municipis catalans. Durant l’any serveixen fins a 900.000 àpats i atenen aproximadament 1.900 comensals cada dia.

La distinció AMED forma part del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable, més conegut per PAAS, que es va engegar l’any 2006 a través del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El seu inici va sorgir arran de l’increment de l’obesitat, seguint l’estratègia a nivell mundial de l’OMS i la NAOS.

Els 13 albergs acreditats són:

• Alberg la Valira (la Seu d’Urgell)
• Alberg del Pallars (Tremp)
• Alberg Mare de Déu de les Neus (la Molina)
• Alberg Mare de Déu de Montserrat (Barcelona)
• Alberg Jaume I (l’Espluga de Francolí)
• Alberg Torre Ametller (Cabrera de Mar)
• Alberg Mas Silvestre (Canyamars)
• Alberg J.M. Batista i Roca (el Masnou)
• Alberg Mossèn Antoni Batlle (Deltebre)
• Alberg Cerverí (Girona)
• Alberg Empúries (l’Escala)
• Alberg Pic de l’Àliga (Queralbs)
• Alberg Pere Figuera (Planoles)

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: