El celler, seduït pels procediments de Bodegues Menorquines, treu el primer vi a l’illa
vinyes menorca-alella vinícola
Alella Vinícola enceta una nova aventura amb Fusió Blanc 2012, el primer vi que elabora a les vinyes del celler menorquí d’en Crispín. “Durant una visita realitzada a Bodegues Menorquines, a Mercadal, al juliol de 2012, vàrem conèixer una nova manera d’entendre el vi menorquí, des de la perspectiva de la tradició, la cultura i la gastronomia locals. El paisatge propi de la zona més septentrional de l’illa, les vinyes madurant lentament i les interessants explicacions d’en Crispín van fer-nos pensar en la possibilitat d’elaborar vins en aquell indret”, explica l’empresa maresmenca a la seva pàgina web.
L’agost passat van fer la primera verema a l’illa i ara se’n presenta el primer resultat, un vi blanc elaborat amb garnatxa blanca i macabeu, macerat amb les pells durant sis hores, fermentació a baixa temperatura i criança durant sis mesos. És un vi sense filtrar i se n’ha fet una remesa petita, de 1.333 ampolles. De fet, aquesta serà una característica dels vins menorquins d’Alella Vinícola, fets amb varietats garnatxa blanca, macabeu, merlot i cabernet sauvignon de cultiu ecològic.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia