Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Andreu Estringana, el millor bàrman de Catalunya

Amb el còctel Estivalia guanya la Final Regional de la World Class Competition

Andreu Estringana, guanyador de la Final Regional World Class Competition

Andreu Estringana, guanyador de la Final Regional World Class Competition

Andreu Estringana, bàrman del Coppelia Club a l’Hotel Rey Juan Carlos I, guanya la II Final Regional de la World Class Competition, el concurs de cocteleria més important a nivell internacional, que es va celebrar a Barcelona el passat 25 de maig. El seu còctel guanyador, Estivalia, també conegut com ‘La poció del desig’, està inspirat en la beguda màgica que apareix al llibre homònim.

El certamen es va celebrar a la sala Pacha Barcelona i hi van participar els 8 bàrmans finalistes de Catalunya: Cristian Cascales, de Temple de Siam; Dani Jinto, de Mosquito Sunset Club; Daniel Sempere, de OneOcean Club; Juan Velilla, de BPL; Paolo Lazzarini, de Mary Boone; Valentina Vandici, del Hotel DO Reial; Vicenç Mora, del Glops, i el mateix Estringana.

Els membres del jurat que van escollir Estivalia com a millor còctel de Catalunya van ser Giacomo Gianotti, guanyador nacional de la World Class Competition de 2014 i actual bàrman de l’Ohla Boutique, i Vicente Paulos, fundador del centre d’entrenament de bàrmans Bartrainers i que també farà d’entrenador als campions d’Europa per a la Final Mundial de World Class 2015. No obstant això, abans Estringana haurà de participar en la gran Final Nacional al Millor Bartender d’Espanya 2015 el pròxim 22 de juny a Madrid.

La poció del desig
Per a la final de Catalunya, els concursants havien de demostrar les seves habilitats i creativitat amb els destil·lats en una prova anomenada Written World, que consistia a dissenyar un còctel que relacionés un llibre de cocteleria cèlebre amb un altre llibre literari utilitzant productes de temporada, destil·lats ‘premium’ i una posada en escena original i apta per al servei ‘take away’.

Sota aquestes condicions, Estringana va escollir el llibre de cocteleria ‘American Bar’ i la novel·la ‘La poció del desig’, un llibre de Michael Ende, autor també de la famosa ‘Història interminable’, per inspirar-se en el còctel Estivalia. Aquesta beguda tan especial està feta a base de tequila Don Julio reposat, Mezcal Derrumbes, vi blanc Verdejo Julia Gracia i un xarop casolà de fruits secs i panses.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: