Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Arriba la BCN Gluten Free

Barcelona serà la capital ‘sense gluten’ aquest cap de setmana

sense gluten

sense gluten

Barcelona acull una nova edició de la Fira BCN Gluten Free del dissabte 28 al dilluns 30 de març de 2015. Aquesta fira, dedicada íntegrament als productes i la dieta sense gluten, es fa al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, recinte de més de 4.000 metres, on s’oferiran aliments aptes per a celíacs, persones amb intolerància i sensibles al gluten. A més, durant aquests dies, la Ciutat Comtal és convertirà en la capital nacional i europea de la industria i les tendències sense gluten gràcies a la participació de productors, metges, periodistes i cuiners especialitzats en el tema.

La fira aportarà les últimes novetats en productes sense gluten a través de més de 150 expositors nacionals i internacionals. Oferirà xerrades de metges, fabricants i molts altres professionals dedicats a l’alimentació sense gluten, per tal d’informar i esvair dubtes a totes les persones celíaques que hi assisteixin. També suposarà una gran oportunitat per a tots els emprenedors que vulguin conèixer les tendències d’aquest mercat, captar canals de distribució dels seus productes o accedir a noves oportunitats de negoci dins el sector.

A més, la BCN Gluten Free 2015 comptarà amb diverses demostracions de plats i rebosteria amb productes sense gluten, així com activitats de cuina per als més petits, degustacions, tallers i presentacions de nous productes. Les demostracions de cuina se situaran a la Zona de Showcooking, que comptarà amb la presència de cuiners i pastissers de reconegut prestigi en l’elaboració de plats sense gluten –entre ells, algunes estrelles Michelin. Un dels convidats destacats és el xef amb una estrella Michelin Jordi Esteve, que vindrà acompanyat de la seva germana Blanca, nutricionista, i participaran en aquest Show Cooking el dissabte 28 a les 11 h.

El suport, també, sense gluten
Més de 60 empreses, associacions (com l’Associació de Celíacs de Catalunya, la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya i l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid), bloguers i mitjans de comunicació participen en aquesta fira per tal de fer la màxima difusió i aconseguir una normalització en el preu i l’etiquetatge dels productes sense gluten, reconeixement i igualtat.

Pere Gurt, director de la Fira BCN Gluten Free, ha assegurat que porten “dos anys treballant en aquest projecte” amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest problema que cada cop afecta més persones. Actualment, a l’Estat espanyol hi ha un total de 400.000 persones celíaques, que equivalen a l’1% de la població (i creix a un ritme del 15% anual). Per aquest motiu, segons el mateix Gurt, la fira pretén ser un “esdeveniment participatiu, amb interacció entre empreses i amb el consumidor final, sense oblidar-nos dels serveis o les noves tecnologies, i on els productes i la dieta sense gluten seran els protagonistes”.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: