Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Arriben les Primeres Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

L'Ajuntament d'Òdena promou durant aquest octubre unes jornades gastronòmiques per posar de manifest la tradició culinària d'un territori sempre lligat al cultiu de la vinya i el cargol

Cargols a la llauna

Cargols a la llauna

Aquest mes d'octubre se celebren a Òdena les Primeres Jornades Gastronòmiques de la Vinyala, una varietat de cargol profundament arrelada a l'Anoia i part de la tradició culinària de la comarca. Les jornades, organitzades per l'Ajuntament d'Òdena i Òdena Comerç i Restauració, i amb el suport del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona, volen ser una oportunitat per donar a conèixer al turisme de proximitat la cultura, els paisatges i la cuina d'una comarca famosa pel seu lligam amb la vinya. 

En aquestes jornades, que tindran lloc durant tot el mes d'octubre, hi participaran sis restaurants del municipi, el Restaurant Samuntà, el Bar Jordi, Il Nuovo Caffé, el Restaurant Carpi, el Restaurant Scorpia i el Bar Fènix, premiat en l'última Fira de la Vinyala com el restaurant amb la millor tapa. Alguns dels plats típics de la zona que s'hi podran tastar durant aquest mes són els cargols a la llauna amb romesco i allioli, la cassola de vinyales picantones, cargols al pebre negre, cargols a la gormanda o cargols amb suc a l’estil de l’àvia ‒amb cansalada, costella, botifarra blanca i botifarra negra. Receptes variades, però amb el càrgol com a plat estrella, per fer venir aigua a la boca a tots els amants de la bona cuina catalana. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto