El Delta de l’Ebre és el territori arrossaire per excel·lència del nostre país. En aquesta zona paisatgísticament tan singular creix un dels arrossos més excepcionals de Catalunya, amb uns atributs sensorials i culinaris únics. Les varietats d’arròs amb DOP Delta de l’Ebre són de qualitat extra i s’han convertit en les protagonistes indiscutibles de moltes receptes de les terres de l’Ebre, fetes amb arrossos de les varietats normal, que és idela per fer arrossos secs, i bomba, perfecta per a fer arrossos més caldosos.
La DOP Arròs del Delta de l’Ebre engloba dues comarques, el Baix Ebre i el Montsià, i inclou, a més de les que hem mencionat, altres varietats d’aquest cereal, com Bahia, tebre, gleva, Fonsa i montsianell.
Totes són reflexe de l’espai on es conrea, el Delta: un indret únic on es respira fang i sal, que es caracteritza pels colors dels arrossars. A més, són arrossos que absorbeixen molt bés els líquids, i per això tenou l’èxit garantit si els compreu per cuinar-los. Ah! I per identificar-los, fixeu-vos que tinguin els logotips de la DOP!