Balfegó proposa passar dues hores a l’aigua amb els peixos que cria i tastar-ne les qualitats al paladar
buceig entre tonyines
Des de fa unes setmanes, cada diumenge a les 10 h és possible submergir-se i nedar entre 400 tonyines, algunes de 250 quilos de pes i dos metres de llargada. Es tracta del Tuna Tour, una activitat fins ara insòlita que ha posat en marxa l’empresa de l’Ametlla de Mar (Tarragona) Balfegó, dedicada a la cria, la pesca i la comercialització d’aquest peix blau.
L’activitat comença dalt d’un catamarà, que trasllada la vintena de bussejadors inscrits des del port fins a les granges de tonyines de la companyia. Un cop allà els visitants salten a l’aigua i neden entre els peixos, als quals també poden alimentar. Els organitzadors expliquen tot el procés de cria, captura i maneres d’aprofitar la tonyina, i l’aventura finalitza amb una degustació de sashimi durant el camí de tornada al port, a bord del catamarà un altre cop.
Per poder participar en aquesta activitat marina cal tenir el títol OpenWater i acumular més de vint immersions. La visita a les tonyines es duu a terme amb dos instructors de busseig, però cal una experiència prèvia. Els menors poden participar-hi si tenen més de 15 anys i saben nedar amb bombolles d’oxigen. I els preus de l’aventura oscil·len entre els 22 i els 47 €, en funció de l’edat i la inclusió, o no, del tast de tonyina.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia