Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Barcelona estrena xocolateria

Obre botiga a la Casa Calvet la històrica marca Chocolates Brescó, de Benavarri

xocolateria brescó

xocolateria brescó

La ruta xocolatera barcelonina té des d’avui una nova parada obligatòria: la nova botiga que Chocolates Brescó ha obert a la Casa Calvet, al carrer Casp. És la primera vegada que aquesta marca històrica s’instal·la fora de la seva localitat d’origen, Benavarri (la Ribagorça), on va néixer l’any 1870. Aquesta xocolateria és ben coneguda a la seva zona, si bé la seva fama s’ha eixamplat gràcies, en bona part, als esquiadors, escaladors i excursionistes d’aquest tros de Pirineu que en són clients. Imma Cascalló —que continua la tradició familiar i que ja ha incorporat al negoci la seva filla, Imma Brescó— explica que la decisió d’expandir-se a Barcelona es deu al fet que “cap altra ciutat de l’Estat té la cultura de la xocolata que té aquesta, i aquí estem segurs que hi trobarem el públic que busquem”.

El marc on s’instal·laran no podria ser millor, ja que ocupen un local dels baixos de la Casa Calvet, un dels primers edificis de Gaudí a Barcelona. Pel fet de tractar-se d’un immoble d’habitatges, per entrar-hi només es pot fer o bé al restaurant que hi ha al local de la dreta, o bé, des d’avui, a la xocolateria Brescó. La reforma d’aquest espai ha anat a càrrec de l’equip DeSafrà, que s’ha esmerçat a mantenir els referents gaudinians de la construcció —molt austera, ja que originalment va ser concebuda com un taller tèxtil— i, en aquest sentit, és plena de detalls que es van descobrint a poc a poc. La part principal del local l’ocupa el taulell i les prestatgeries plenes de productes xocolaters, i al fons de tot hi ha una zona amb taules per poder-los degustar allà mateix. La xocolata calenta i ara a l’estiu un batut de xocolata fet per la mateixa casa seran, probablement, els productes més sol·licitats per la gent que s’hi entauli.

El catàleg de Brescó és enorme, ja que conté més de 350 referències. Algunes de les més representatives poden ser la rajola de xocolata amb un 99% de cacau, les fruites (maduixa, taronja, meló…) banyades amb xocolata negra, les trufes o la crema de cacau per untar. Quan en sigui l’època, els torrons i les mones prometen protagonitzar l’aparador de la botiga.

Brescó és avui una petita empresa de quinze treballadors que treballen sota les ordres del mestre xocolater Luis Morera, que ha optat per mantenir el sistema de producció en el punt just entre l’esperit tradicional i la innovació tecnològica. Morera és un professional de llarga trajectòria —abans ha passat per marques com Valor o Chocovic— molt respectat en el sector, una part del qual va assistir a la presentació de la botiga que va tenir lloc dijous passat, amb presència, entre d’altres, de xocolaters com Enric Rovira.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: