Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Bistronomia: el diccionari s’engreixa

El TERMCAT incorpora aquest mot i l’adjectiu ‘bistronòmic’

Alta cuina

Alta cuina

“Cuina de qualitat i amb segell d’autor servida en un ambient informal i a preus econòmics.” Així defineix el TERMCAT la paraula ‘bistronomia’, acceptada des del dia 28 d’agost pel Centre de Terminologia, i indica que és un manlleu del francès. Va ser al país gal on a principis dels anys noranta va començar aquest canvi de xip per combatre els preus astronòmics que solen acompanyar l’alta cuina.

Yves Camdeborde va ser el primer que va canviar les regles de l’alta cuina amb la inauguració de La Régalade el 1992; un lloc petit, proper, íntim, de preus més baixos però amb una oferta gastronòmica de gran nivell. El local, originàriament similar a la típica taverna ‘bistrot’ parisenca, oferia alta gastronomia. De la fusió d’aquests dos mots va aparèixer la bistronomia.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: