Subirats i Piera atresoren les peces més aromàtiques de l’estiu
Préssec de l'Ordal
N’hi ha desenes de varietats: de grocs a vermells, de ferms a sucosos, d’àcids i de més dolços, i des del juny fins al setembre. Estiu és sinònim de préssec, fruita que Subirats i Piera es disputen aquestes setmanes d’agost. Les dues poblacions acullen, els caps de setmana, mercats amb la fruita com a reclam. A Subirats toquen el préssec de l’Ordal. A Piera, el de la Fortesa. Dues vessants de la mateixa varietat de fruita, el préssec de vinya, que admet diverses elaboracions a la cuina.
El préssec és una fruita originària de la Xina i des de fa segles es planta arreu d’Europa. A les fruiteries i als mercats n’ofereixen a cabassos, però no tots tenen el mateix gust. Els que hagin tastat els de l’Ordal sabran que l’excursió fins a Subirats val la pena. I el mateix es pot afirmar de les peces que des de l’any passat ofereixen els pagesos de Piera.
Que siguin 100% de secà és el tret que confereix a aquesta fruita conreada entre l’Alt Penedès i l’Anoia el gust característic: carnós, aromàtic, intens i dolç com cap altre. I ara el secret s’escampa gràcies a la difusió que les dues poblacions estan duent a terme. A Subirats, el Mercat del Préssec de l’Ordal se celebra els dissabtes i diumenges d’agost de 9 a 14 h a la plaça del poble. A Piera, el Mercat de la Fruita Dolça que van estrenar l’any passat es planta al costat de la rotonda del polígon industrial cada diumenge fins al setembre.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia