Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Bojos pels préssecs de secà

Subirats i Piera atresoren les peces més aromàtiques de l’estiu

Préssec de l'Ordal

Préssec de l'Ordal

N’hi ha desenes de varietats: de grocs a vermells, de ferms a sucosos, d’àcids i de més dolços, i des del juny fins al setembre. Estiu és sinònim de préssec, fruita que Subirats i Piera es disputen aquestes setmanes d’agost. Les dues poblacions acullen, els caps de setmana, mercats amb la fruita com a reclam. A Subirats toquen el préssec de l’Ordal. A Piera, el de la Fortesa. Dues vessants de la mateixa varietat de fruita, el préssec de vinya, que admet diverses elaboracions a la cuina.

El préssec és una fruita originària de la Xina i des de fa segles es planta arreu d’Europa. A les fruiteries i als mercats n’ofereixen a cabassos, però no tots tenen el mateix gust. Els que hagin tastat els de l’Ordal sabran que l’excursió fins a Subirats val la pena. I el mateix es pot afirmar de les peces que des de l’any passat ofereixen els pagesos de Piera.

Que siguin 100% de secà és el tret que confereix a aquesta fruita conreada entre l’Alt Penedès i l’Anoia el gust característic: carnós, aromàtic, intens i dolç com cap altre. I ara el secret s’escampa gràcies a la difusió que les dues poblacions estan duent a terme. A Subirats, el Mercat del Préssec de l’Ordal se celebra els dissabtes i diumenges d’agost de 9 a 14 h a la plaça del poble. A Piera, el Mercat de la Fruita Dolça que van estrenar l’any passat es planta al costat de la rotonda del polígon industrial cada diumenge fins al setembre.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: