La menja típica del municipi serà el plat estrella de la 2a Ruta Gastronòmica per Cabrils
Blanc i Negre de botifarres
Malgrat que és la menja típica del municipi de Cabrils, el blanc i negre de botifarres és un plat encara força desconegut, fins i tot a nivell local. Per tal de promocionar-lo, 15 establiments del municipi volen convertir aquest plat, que enguany celebra el seu 10è aniversari, en el plat estrella de la segona edició de la Ruta Gastronòmica per Cabrils. La idea és reinventar-lo i fer-ne una desena de versions noves, i oferir-lo en tastos gratuïts per als visitants al poble fins al mes de maig de 2015.
La iniciativa consta d’un carnet personal amb sis caselles en blanc. Per cada àpat, estada o consumició en diferents establiments de Carbils se segellarà una casella, i un cop se n’hagin omplert cinc, l’Associació d’Hostalers convidarà a un tast gratuït de blanc i negre de botifarres. Els forfaits es poden aconseguir a cadascun dels establiments de l’Associació, així com a l’ajuntament de la localitat.
Els establiments participants en aquesta iniciativa són Axol, La Bodega, La Concòrdia, Ca l’Estrany, Cal Gras, Ca La Rosi Vias, Hotel Mas de Baix, l’Hostal de la Plaça, La Mossegada, L’Hort Cabrils, Can Rin, Sal i Pebre, Can Tosca, Xaret i Xeflis.
Cuinant en directe
La presentació de la 2a Ruta Gastronòmica va consistir en una mostra de cuina a càrrec de tres restauradors cabrilencs, que van cuinar en directe el menú de Cabrils. El xef Fernando Ortiz, del restaurant Xaret, va elaborar un estofat de mongetes del ganxet de l’hort cabrilenc com a proposta d’entrant. Pep Masiques, propietari de Can Rin, va cuinar la seva pròpia versió del plat tradicional del municipi: blanc i negre de botifarres amb sopeta de pebrots vermells, albergínies i ceba cruixent, mentre que el recentment premiat Albert Ortiz, del restaurant Axol, va elaborar un almívar de llet de cabra amb baies i aromes de Cabrils.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia