“M’enganxes de repartiment!”, diu Jordi Rovira, un dels cinc germans encarregats de Cal Rovira, una granja que disposa de tres restaurants, un petit hotel dedicat a l’agroturisme i un obrador a Sagàs. Quan es va declarar l’estat d’alarma ho van tenir clar: “Havíem de tancar el nucli dur del negoci, però el bestiar seguia allà”. La solució, com en molts altres casos, passava per la venda en línia.
Aquest canal, si bé el tenien obert des de feia temps, se centrava, principalment, en la restauració. Servien a bars i restaurants i, en menor mesura, petits botiguers. “Ara tot això s’ha potenciat. Seguim oferint productes als comerços de proximitat però també a particulars de tot Catalunya”, explica en Jordi. El sistema és fàcil i ràpid: després de donar un cop d’ull al web, els truques o els envies un correu electrònic o un missatge de WhatsApp amb la comanda. Es pot triar entre productes frescos –aviram i porcs de raça Duroc encreuats amb porc blanc– i elaborats, com la sobrassada o la botifarra de perol o la catalana. Un cop acceptada i pagada, ells mateixos te la porten a casa, visquis on visquis de Catalunya.
“Sentim que estem fent un servei a la ciutadania: la gent n'està molt agraïda”, afirma Rovira. Ell, com molts altres, és positiu i creu que, després d’aquesta crisi sanitària, valorarem molt més el producte de proximitat. Els pagesos, ramaders i transportistes seran més visibles. Un cop tot això passi i tornem, més o menys, a la normalitat, seguiran amb la venda en línia. “La logística potser serà més complicada, però volem fer-ho millor”, diu.