Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Calçots de Valls: molt més que cebes tendres

Són un dels productes més populars de casa nostra i un dels més internacionals. Els de Valls, a més, són els més tradicionals

Calçot de Valls

Calçot de Valls

Una de les festes que obre any rere any el calendari gastronòmic és la Calçotada de Valls, que se celebra a finals de gener a la capital de l'Alt Camp. És el millor moment per gaudir dels calçots, un dels productes més populars de casa nostra i un dels més coneguts arreu del món. Els de Valls, a més, són els més tradicionals, gràcies a les seves calçotades i a la seva llarga història en la producció, que els ha merescut el reconeixement de la Indicació Geogràfica Protegida.

Els Calçots de Valls es conreen seguint tècniques tradicionals que s'allarguen durant gairebé un any, i destaquen per la seva dolçor, per la mida i pel nombre de calçots que s'obtenen per cada ceba: entre 4 i 7. La llargada de la cama blanca és d'entre 15 i 25 cm. Unes qualitats ideals per degustar-los rostits a la graella, sobre una bona brasa, i sucats amb salsa romesco o salvitxada.

Un detall important: els calçots de la IGP només poden ser aquells que es cullen entre l'1 de novembre i finals del mes d'abril del mes següent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: