Una de les festes que obre any rere any el calendari gastronòmic és la Calçotada de Valls, que se celebra a finals de gener a la capital de l'Alt Camp. És el millor moment per gaudir dels calçots, un dels productes més populars de casa nostra i un dels més coneguts arreu del món. Els de Valls, a més, són els més tradicionals, gràcies a les seves calçotades i a la seva llarga història en la producció, que els ha merescut el reconeixement de la Indicació Geogràfica Protegida.
Els Calçots de Valls es conreen seguint tècniques tradicionals que s'allarguen durant gairebé un any, i destaquen per la seva dolçor, per la mida i pel nombre de calçots que s'obtenen per cada ceba: entre 4 i 7. La llargada de la cama blanca és d'entre 15 i 25 cm. Unes qualitats ideals per degustar-los rostits a la graella, sobre una bona brasa, i sucats amb salsa romesco o salvitxada.
Un detall important: els calçots de la IGP només poden ser aquells que es cullen entre l'1 de novembre i finals del mes d'abril del mes següent.