Troba la teva recepta

Calçots de Valls: molt més que cebes tendres

Són un dels productes més populars de casa nostra i un dels més internacionals. Els de Valls, a més, són els més tradicionals

Calçot de Valls

Calçot de Valls

Una de les festes que obre any rere any el calendari gastronòmic és la Calçotada de Valls, que se celebra a finals de gener a la capital de l'Alt Camp. És el millor moment per gaudir dels calçots, un dels productes més populars de casa nostra i un dels més coneguts arreu del món. Els de Valls, a més, són els més tradicionals, gràcies a les seves calçotades i a la seva llarga història en la producció, que els ha merescut el reconeixement de la Indicació Geogràfica Protegida.

Els Calçots de Valls es conreen seguint tècniques tradicionals que s'allarguen durant gairebé un any, i destaquen per la seva dolçor, per la mida i pel nombre de calçots que s'obtenen per cada ceba: entre 4 i 7. La llargada de la cama blanca és d'entre 15 i 25 cm. Unes qualitats ideals per degustar-los rostits a la graella, sobre una bona brasa, i sucats amb salsa romesco o salvitxada.

Un detall important: els calçots de la IGP només poden ser aquells que es cullen entre l'1 de novembre i finals del mes d'abril del mes següent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

24-25 ago

576a Fira de Sant Bartomeu d'Artesa de Segre

Fa més de mig mil·lenni que el rei Alfons IV, el Magnànim, va concedir el privilegi de celebrar...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto