Troba la teva recepta

Calçots de Valls: molt més que cebes tendres

Són un dels productes més populars de casa nostra i un dels més internacionals. Els de Valls, a més, són els més tradicionals

Calçot de Valls

Calçot de Valls

Una de les festes que obre any rere any el calendari gastronòmic és la Calçotada de Valls, que se celebra a finals de gener a la capital de l'Alt Camp. És el millor moment per gaudir dels calçots, un dels productes més populars de casa nostra i un dels més coneguts arreu del món. Els de Valls, a més, són els més tradicionals, gràcies a les seves calçotades i a la seva llarga història en la producció, que els ha merescut el reconeixement de la Indicació Geogràfica Protegida.

Els Calçots de Valls es conreen seguint tècniques tradicionals que s'allarguen durant gairebé un any, i destaquen per la seva dolçor, per la mida i pel nombre de calçots que s'obtenen per cada ceba: entre 4 i 7. La llargada de la cama blanca és d'entre 15 i 25 cm. Unes qualitats ideals per degustar-los rostits a la graella, sobre una bona brasa, i sucats amb salsa romesco o salvitxada.

Un detall important: els calçots de la IGP només poden ser aquells que es cullen entre l'1 de novembre i finals del mes d'abril del mes següent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto