L’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà i el mercat de la Boqueria programen tallers perquè els nens perdin la por als fogons
nens a la cuina
La cuina és un dels espais més importants d’una casa. I a banda de ser el centre de preparació dels àpats i un punt de reunió familiar, també pot ser una zona per a l’aprenentatge des de la diversió i amb una aplicació pràctica molt clara. Aquest és el propòsit dels casals d’estiu als fogons que l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà (Figueres) i el mercat de la Boqueria (Barcelona) han organitzat per al proper mes de juliol.
A Figueres el casal comença el 4 de juliol a les 9 h i s’estendrà fins al dia 22. Durant quatre hores cada dia (laborables), nois d’entre 11 i 14 anys podran perdre la por als fogons, provar combinacions i aprendre nocions bàsiques d’alimentació per 100 €.
A Vall-Llobrega han programat un taller de cuina i pastisseria per a nens d’entre 7 i 15 anys durant tot l’estiu (del 27 de juny al 3 de setembre). Els participants es repartiran en dos grups, en funció de l’edat: de 7 a 11 anys treballaran un receptari bàsic de dilluns a divendres de 10 a 13h. Els de 12 a 15 anys prepararan un receptari més avançat, de 16 a 19h.
A Barcelona, un any més, el principal mercat de la ciutat també s’apunta a posar la cuina a l’abast dels més joves. Eulàlia Fargas proposa dos nivells d’aprenentatge, per a petits (6-12 anys) i per a adolescents (13-15 anys), entre el 27 de juny i el 22 de juliol. En tots dos casos les classes seran de dilluns a divendres i duraran quatre hores; els petits de 9 a 13 h del 27 de juny al 8 de juliol, i els grans de 10 a 14 h de l’11 al 22 de juliol. Els primers prepararan el seu esmorzar i s’enduran a casa el plat cuinat a classe per compartir-lo amb la família. El grup d’adolescents prepararan, cuinaran i menjaran en forma d’aperitiu tot allò après durant la jornada i començaran a redactar el seu propi receptari. Cinc dies de classe costen 160 € per als petits i 180 € per als adolescents.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia