Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Catalunya, parada i fonda

Quatre restaurants catalans a la llista dels 101 millors, segons els cuiners més prestigiosos d’arreu del món

restaurant els casals

restaurant els casals

L’ombra d’El Bulli és allargada, però Catalunya manté el seu bon nom entre els grans xefs internacionals. Si més no això és el que han demostrat recentment, després de fer-se pública la llista dels 101 restaurants del món on 53 cuiners com Anthony Bourdin, els germans Roca, Andoni Luis Aduriz, Fergus Henderson o Joël Robuchon s'han assegut a menjar.

Deu establiments espanyols, quatre dels quals catalans, han seduït el paladar d'aquests professionals: Els Casals (Sagàs), El Celler de Can Roca (Girona), Cal Pep (Barcelona) i Dos Cielos (Barcelona). Entre els sis restants hi ha l’alacantí Nou Manolín i completen la selecció cinc restaurants bascos (Asador Etxerbarri, Bergasarán, Bodega Donostiarra, La Cuchara de San Telmo i Mugaritz).

De cadascun del centenar de locals que configuren la selecció se’n destaca un plat i se’n defineix la cuina. En el cas d’Els Casals el producte estrella és la botifarra casolana, també el pollastre, i precisament són els germans Roca qui n’elogien una cuina “autènticament local”. El bistec tàrtar és el plat més admirat a El Celler de Can Roca, que per a Thomas McNaughton és el restaurant on ha tingut l’oportunitat de gaudir de l’àpat més meravellós de la seva vida. El que sedueix a Cal Pep són les croquetes i el peix, que han fet feliços molts paladars, entre ells el de Bobby Flay. I finalment, l’establiment dels bessons Torres captiva pel ravioli de foie i per fer una cuina “on l’equilibri entre la tradició de sabors mediterranis i la cuina moderna conviuen en un equilibri perfecte”, segons Curtis Stone.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: