Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El cebiche és el Nou Plat Favorit dels Catalans

El plat peruà s'ha imposat als altres onze participants de la quarta edició del concurs

Cebiche 'leche de tigre'

Cebiche 'leche de tigre'

La quarta edició del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans ja té guanyador. Es tracta del cebiche, un plat Peruà que, com la resta de candidats de l'edició d'enguany, s'ha integrat perfectament en l'imaginari gastronòmic del país. Amb 21.405 vots a la fase final, el cebiche s'ha imposat a l'altre finalista, el falàfel, un plat libanès que ha obtingut 17.963 vots.

Més de 100.000 vots

L'edició d'enguany del Plat Favorit ha durat un mes, durant el qual s'han rebut més de 100.000 vots per escollir el guanyador. En total hi han participat dotze plats, representats per restaurants que els elaboren i que han contribuït a que s'hagin integrat del tot al nostre país. El cebiche ha estat representat pel restaurant Leche de Tigre, amb el xef Nicky Ramos al capdavant, mentre que el representant del falàfel ha estat el restaurant Karakala, amb Patricia Corm i Imad el Haddad al capdavant.

Després de la proclamació del cebiche com a Nou Plat Favorit dels catalans, la recepta s'uneix als guanyadors de les edicions anteriors del concurs: l'escudella i carn d'olla (2016), el pollaste i capó del Prat (2017) i la coreadella de Molins de Rei (2018).

Premis per als votants

Totes les persones que han votat per escollir el Nou Plat Favorit dels catalans han optat a guanyar un dels premis que se sortejaven enguany: un àpat al restaurant Panot, de Marc Ribas, que ha estat el padrí d'aquesta edició; una estada amb mitja pensió a l'hotel Casa Anamaria, de Bordils; i un passaport per gaudir d'un àpat per a dues persones en cadascun dels restaurants d'aquesta edició.

Els candidats

L'edició del 2019 del concurs del Plat Favorit dels Catalans ha comptat amb aquests candidats:

  • Sushi - Restaurant HaHa
  • Falàfel - Restaurant Karakala
  • Creps - Restaurant Creperie Bretonne Annaíck
  • Dim Sum
  • Arepes - Restaurant Spoonik
  • Tacos - Restaurant Chihuahua
  • Cebiche - Restaurant Leche de Tigre
  • Pizza - Restaurant Terrazza Ravello
  • Samosa - Restaurant Tandoor
  • Pad Thai - Restaurant Lamun Cuina Thai
  • Cuscús - Restaurant Petit Montjuïc
  • Poke Bowl - Restaurant Hula Poke

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto