Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cinc olis catalans, premiats a la guia Flos Olei 2017

L’oliva arbequina guanya terreny en el mapa de les posicions mundials

Flos Olei 2017

Flos Olei 2017

Flos Olei, la guia de referència internacional dels millors olis verge extra, ha publicat la llista dels considerats millors olis verge extra del món de l'any 2016. D'entre les més de 1.300 mostres rebudes, la guia premia cinc olis catalans i els situa en primera línia mundial. 

La Gramanosa (92 punts), L’Olivera de Vallfogona de les Monges (91 punts) i Oleum Naturale de Rasquera, Olicatessen de Els Torms i Miguel Torres (90 punts) ressalten en el rànquing mundial. Tots ells s'elaboren predominantment amb la varietat arbequina, i algun amb cupatge amb altres varietats, fet que aporta un valor afegit al reconeixement obtingut, ja que en el concurs Flos Olei predominen els olis de varietats picual i frantoio, deixant l'arbequina en inferioritat de condicions. Amb aquests resultats es demostra que cada any aquesta varietat, que busca la frescor, aroma i capacitat per combinar amb un ampli registre de productes de la dieta mediterrània, pot ser millor valorada pels jutges dels concursos internacionals.

Flos Olei es tracta d'un concurs internacional obert a les millors empreses de producció oliverera del món, i, alhora, una guia dedicada a descriure, divulgar i promoure els olis seleccionats. Aquests són prèviament valorats per un equip de tastadors experts que trien, entre totes les mostres rebudes, les que mereixen ser publicades en la guia. La publicació presenta 50 països seleccionats en 5 continents i dedica especial atenció a Itàlia i Espanya amb un mapa del sector oliverer a nivell regional amb informacions històriques, culturals, dades de producció, les varietats típiques i les àrees tutelades per la denominació. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: