Troba la teva recepta

Com ibers a taula

La Ciutadella Ibèrica de Calafell recupera les arrels amb ‘Terra Ibèrica’, un festival de divulgació del món ibèric

ibers

ibers

Entre els segles V i III aC Calafell va patir un seguit de transformacions estructurals que van provocar el canvi de caràcter i funció de la ciutat. Així va aparèixer la ciutadella fortificada. Aquests canvis van afectar la comunitat, una comunitat amb uns costums gastronòmics molt particulars.

Un cop els visitants s’hagin convertit en cossetans gràcies a les activitats i xerrades, s’emprendrà l’aventura ‘Cossetans a taula!’. Els restaurants i bars de Calafell proposaran diverses opcions per tastar alguna de les receptes dels antics ibers. ‘Crema barrica’ acompanyada de la beguda hidromel i de pa d’espelta arrodonit amb llet fregida per postres. Aquest és només un dels exemples de les combinacions possibles. Tot i això, hi haurà la possibilitat de tastar per separat els plats principals, begudes, pans o postres, per crear així l’àpat més atractiu per a cada comensal.

La novetat d’aquesta edició són ‘Les xerrades amb…’ amb especialistes en aquesta cultura. Un dels col·loquis para atenció en l’àmbit més gastronòmic. Es tracta de ‘L’alimentació a la Cossetània. Les llavors trobades a la Ciutadella Ibèrica, un tresor per als carpòlegs’, a càrrec de Dani López.

La informació dels horaris i restaurants disponibles es lliurarà a la recepció de la Ciutadella durant el procés de les activitats que es portaran a terme entre el 2 i el 6 d’agost.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

17 nov

XIII Fira del Pa i la Xocolata

A Sant Gregori, al Gironès, dediquen una fira al pa i la xocolata, dos ingredients que, durant molts anys,...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto