Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cuina amb DO, a Reus

La capital del Baix Camp obre un cicle de tallers amb productes de proximitat

Avellanes de Reus

Avellanes de Reus

Els mercats de Reus dediquen un cicle a la cuina amb denominació d’origen amb l’objectiu de promocionar i conèixer millor els productes de proximitat reconeguts amb DO i IGP. El calçot, l’avellana, l’arròs i el peix blau protagonitzen aquesta primera edició, que tindrà lloc de febrer a maig al Mercat Central i al Mercat del Carrilet de la capital del Baix Camp.

Maridatge de cuina i vins

En aquesta ocasió, i per primera vegada, les demostracions de cuina que es fan als mercats de Reus es completaran amb el maridatge de vins també de proximitat: el calçot amb vins de la DO Tarragona, l’avellana amb la DO Montsant, l’arròs amb la DO Terra Alta i el peix blau amb la DO Conca de Barberà. D’aquesta manera, ‘Cuina amb DO’ relaciona el producte fresc i de qualitat dels mercats amb els vins més propers.

Totes les demostracions aniran a càrrec del cuiner Juan Diego Sánchez, de la taverna Xivarri de Reus, on es poden degustar productes de proximitat i un ampli repertori de vins de les DO catalanes.

El cicle marca vuit dates al calendari dels mercats de Reus. Al Mercat Central les demostracions es faran els dimecres a mig matí, i al Mercat del Carrilet, els divendres a la tarda:

IGP Calçot de Valls amb vins DO Tarragona
«Crema de calçot amb raviolis de carn a la brasa i romesco». Dimecres 12 de febrer, 10.30 h. Mercat Central
«Croquetes de calçot». Divendres 21 de febrer, 17.30 h. Mercat del Carrilet

DOP Avellana de Reus amb vins DO Montsant
Dimecres 12 de març, 10.30 h. Mercat Central
Divendres 21 de març, 17.30 h. Mercat del Carrilet

DOP Arròs del Delta de l’Ebre amb vins DO Montsant
Dimecres 2 d’abril, 10.30 h. Mercat Central
Divendres 11 d’abril, 17.30 h. Mercat del Carrilet

Peix blau de Tarragona amb vins DO Conca de Barberà
Dimecres 7 de maig, 10.30 h. Mercat Central
Divendres 16 de maig, 17.30 h. Mercat del Carrilet

Les demostracions es fan a les parades habilitades per a activitats de cuina que hi ha al Mercat Central i al Mercat del Carrilet, són gratuïtes i obertes a tothom.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: