Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cupcake, un dolç ple de fantasia

Al darrer número de la revista CUINA presentem l’última moda en pastisseria. Però hi ha més coses a dir

cupcakes revista cuina

cupcakes revista cuina

La sèrie nord-americana ‘Sex and the City’ els va posar de moda, però els cupcakes són un dolç típic de la cuina ianqui des de fa gairebé un segle. Amb els anys s’han anat sofisticant, fins que l’obertura de la pastisseria Magnolia l’any 1996 a Manhattan va revolucionar Nova York. Després, Londres, Sidney i, últimament, Barcelona.

A la xarxa hi ha una autèntica devoció per aquests pastissets, que protagonitzen desenes de blogs i pàgines web. Als Estats Units, una altra de les empreses insígnia és Sprinkles Cupcakes, ubicada a Beverly Hills.

Però també hi ha veritables expertes que expliquen tota mena de detalls sobre aquests dolços als seus blogs, des de receptes fins a formes de presentació i tota mena de filigranes. Us recomanem que doneu un cop d’ull a Cakejournal, Cupcake Take the Cake, The Cupcake Blog, Crazy about Cupcakes, Joy of Baking o Objetivo Cupcake Perfecto.

L’aparença dels cupcakes és un dels elements més característics d’aquests dolços. Perquè no falti cap detall, altres blogs i botigues en línia donen idees d’embalatge. Ens hem fixat en aquestes: Judy in Her Natural Habitat i Squires Kitchen, però no són les úniques. Fins i tot hi ha propostes que assimilen els cupcakes a la ‘Guerra de les Galàxies’ o un aparell que en facilita l’elaboració.

Però si voleu decidir-vos a fer vosaltres mateixos els cupcakes, teniu diverses opcions a Barcelona (Cookiteca, Gadgets Cuina, Fabulous Baking Co., Cooking the Kitchen Company), Castelldefels (Sucre i Vainilla) o Tarragona (Sugar Mur). Tot i que també podeu encarregar-ne, comprar-ne o degustar-ne a Florentine Cupcake, Think-Sweet (encara no té botiga —aviat—, però algunes de les seves creacions es poden adquirir al seu obrador o a L'Exquisiteria, a Girona), Cup & Cake, Lolita Bakery, Fabulous Baking Co. o Milola.

Pels més fascinats pels cupcakes i la tecnologia, una aplicació per l'iPhone indica quina mena de pastisset ets.

Trobaràs l'origen dels cupcakes i altres curiositats al número del mes de juny de la revista CUINA.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: