Guillem Pla canvia el restaurant barceloní pel nou establiment berguedà
Guillem Pla
Després de codirigir durant vuit anys el restaurant Hisop de Barcelona, juntament amb Oriol Ivern, Guillem Pla torna a casa. Amb diversos premis sota el braç guanyats a la capital, a partir d’aquesta mateixa setmana el xef dirigirà els fogons de la Font Negra, un berenador de Berga que ha romàs tancat durant cinc anys. “Sempre havia dit que tard o d’hora tornaria a la meva comarca”, ha declarat Pla. El seu antic soci, Oriol Ivern, continua a l’Hisop, i Pla aclareix que ambdós “seguim col·laborant estretament. De fet, l’Hisop és com el nostre fill i ara en tenim la custòdia compartida”.
Pla assegura que la cuina de la Font Negra recordarà molt la de l’Hisop i que el servei serà del mateix nivell, tot i que les característiques del local són molt diferents. El menjador berguedà –completament reformat– té capacitat per a 118 persones i un espai reservat per als més petits, que comptarà fins i tot amb monitors que en tindran cura.
El xef ha avançat que la carta es distingirà per la presència de productes de temporada propis de la comarca i del Pirineu –a hores d’ara segueix treballant en la selecció de proveïdors– i per uns preus assequibles. Així, el menú de migdia s’ha fixat en 14 euros, i calcula que la despesa mitjana de la carta de nit o de caps de setmana no superarà els 25 o 30 euros per persona.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia