Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

De Mèxic a Castelló, passant per Getaria

Mextizo, la nova cuina multicultural de Barcelona<br type="_moz" />

Adrián Marín, xef del Mextizo

Adrián Marín, xef del Mextizo

Què tenen en comú Mèxic, Castelló i Getaria? Tot i que, en principi, hauríem de dir que res, des de fa unes setmanes sí que estan units per un nom, el d'Adrían Marín, xef del nou restaurant barceloní Mextizo. En aquest espai, el cuiner s'ha proposat oferir una proposta gastronòmica multicultural, que no de fusió, unint dues de les cultures gastronòmiques més importants del món. El local, a l'Eixample, ocupa més de 400 metres quadrats amb la firma de Juli Capella en el disseny.

El Mextizo presenta una carta pionera que "suma el millor d'aquí amb el millor d'allà". És a dir, que d'entrada es poden degustar platillos mexicans, i, per continuar, es poden triar arrossos —de Castelló, d'on és natural el xef— o bé plats de graella a l'estil de Getaria.

Cuina ‘mexditerrània’
La creativitat, la tradició i la tècnica són els pilars d'aquesta carta diversa. Entre les entrades mexicanes, destaquen els cebiches, les 'enchiladas' i els 'tacos'. La idea és, segons Marín, "dignificar les receptes tradicionals i reinterpretar-les amb ingredients autòctons, com els ceps o les vieires". Els arrossos, secs o caldosos, les fideuades i els suquets són una opció per continuar l'àpat. Els comensals també es poden decantar pel peix o la carn cuinats a la brasa de carbó, en productes d'una peça, com és habitual a la localitat basca de Getaria.

Si bé els primers passos com a cuiner els va fer a Castelló, Adrián Marín aviat va passar per algunes de les millors cuines del panorama estatal (Lasarte, El Racó de Can Fabes i el Drolma, entre altres), i, finalment, va treballar en diferents establiments de Mèxic, on va conèixer els seus actuals socis, la família Padilla.


Mextizo.
Diputació, 239.
Barcelona.
Tel. 93 541 46 23.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: