Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Disfrutar és el tercer millor restaurant del món

Els World's 50 Best coronen el Geranium, de Copenhaguen i premien Josep Roca com a millor sommelier

Fotografia de família dels premiats

Fotografia de família dels premiats

Ja coneixem la llista sencera dels 50 millors restaurants del món segons el World's 50 Best, que s'ha conegut aquest dilluns al vespre a Londres, amb la presència dels xefs més destacats del planeta. El primer lloc de la llista ha estat per al danès Geranium, seguit pel Central –de Lima (Perú)–, mentre que el tercer lloc de la llista en el podi mundial l'ha ocupat Disfrutar –d'Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch. El 2021, el restaurant Barceloní va obtenir la cinquena plaça i enguany aconsegueix entrar al podi amb aquest tercer lloc. 

Pitu Roca, millor sommelier

Entre les moltes distincions que s'han atorgat durant la cerimònia, n'hi ha una de destacada per a Josep Roca, el sommelier del Celler de Can Roca, que ha obtingut el reconeixement com a millor sommelier del món, un premi que s'ha lliurat per primera vegada. 

A la llista dels 50 millors restaurants del món només hi ha aquesta representació catalana (recordem que El Celler de Can Roca forma part del Best of Best per haver quedat en primera posició el 2013 i el 2015 i, per tant, no pot formar part de la llista), però en l'àmbit estatal trobem altres representants, com Diverxo (4), Asador Etxebarri (6), Elkano (16), Mugaritz (21) i Quique Dacosta (42).

Com es vota?

La llista dels 50 millors restaurants del món és el reflex de les opinions i les experiències de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració. La llista es crea a partir dels vots d'aquests experts, amb un equilibri de gènere. Es divideixen en 27 regions i cadascuna té el seu propi tribunal de votació de 40 membres. Almenys el 25% dels panelistes de cada regió canvien cada any i en formen part escriptors i crítics gastronòmics, cuiners, restauradors i gurmets, cadascun dels quals té 10 vots. Per tant, cada membre de l'Acadèmia vota 10 restaurants i almenys quatre han de ser per a establiments de fora de la seva regió. Hi han d'haver dinat els darrers 18 mesos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 261

UN ESTIU PER MENJAR-TE'L

  • Plats del mes
  • Mariano Gonzalvo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto