Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Divuit finalistes per a la Tapa de l’Any

És una nova distinció que reconeix el platet més innovador d’arreu de Catalunya

tapa pop

tapa pop

Divuit restaurants d’arreu de Catalunya opten a la nova distinció Tapa de l’Any, que el diumenge 3 de novembre es lliurarà en una gala oberta a tothom a l’auditori de l’hotel Melià de Sitges. Els finalistes, escollits per un comitè tècnic del Gremi d’Hostaleria de Sitges entre les més de 50 rutes i jornades gastronòmiques celebrades durant l’any a Catalunya, prepararan i presentaran la seva tapa a l’escenari i un jurat n’escollirà la vencedora.

Amb aquesta iniciativa el sector de la restauració pretén posar en valor la tapa, un producte que ja ha arrelat entre cuiners i comensals. Els finalistes d’aquesta primera edició de la Tapa de l’Any són el Telefèric Barcelona (Barcelona), 9 Granados (Barcelona), Cavamar (Barcelona), Kubic (Reus), Xamfrà del Fòrum (Tarragona), L’Onada (Tarragona), El Cable (Sitges), Bar Parada (Terrassa), Bar Alegre (Sabadell), Telefèric Sant Cugat (Sant Cugat), Hamburg Bar (Sant Cugat), Bubbles Gastrobar (Girona), Cal Xirricló (Balaguer), Café Bar Balaguer (Balaguer), Kursaal Espai Gastronòmic (Manresa), Set de Gòtic (Barcelona), Arrels (Reus) i Taverna Gallega 4 Ruas (Palamós).

L’actor Quim Masferrer i el cuiner Isma Prados conduiran la presentació dels premis, un espectacle obert a la ciutadania (tiquets a la venda per 3 € mitjançant el web Gastronosfera). El preu inclou l’accés a l’auditori, una tapa i un ‘quinto’ d’Estrella Damm en un dels 18 locals de Sitges que apadrinen les tapes finalistes. Precisament en aquests establiments, entre el 29 d’octubre i el 10 de novembre, s’hi podran tastar els platets finalistes en una nova ruta de tapes.

El dilluns 4 de novembre tindrà lloc una jornada dedicada als professionals, en què nou cuiners que sumen sis estrelles Michelin adaptaran la seva creativitat al món de la tapa, amb propostes innovadores i sorprenents en ponències de gran valor didàctic. Els xefs participants seran Albert Marimon, Xavier Franco, Josean Merino, Nandu Jubany, Enrique Valentí, Roberto Ruiz, Carles Abellán, Hideki Matsuhisa i Dani García.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: