Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Basílico de Barcelona es converteix en gastrobar

El local es renova i proposa una carta de platillos moderns amb base tradicional

Basílico

Basílico

Pica-pica divertit amb un toc informal sense renunciar a la base tradicional de la cuina. El restaurant Basílico, al Paral·lel de Barcelona, reobre després de cinc setmanes amb una proposta culinària que dóna un gir de 180º respecte al que ens tenia acostumats.

El mestre d’aquesta renovació ha estat Pere Nacarino, xef executiu del restaurant, amb l’ajuda de Roger Garcia, el cap de cuina, que després de passar per la Fonda España i el Bar Cañete s’instal·la al Paral·lel per oferir plats com l’amanida de tomàquet cor de bou amb ventresca de tonyina, les ostres fregides amb tàrtar d’algues, el bistec tàrtar amb cremós gelat de mostassa o el babà, entre altres propostes.

Cuina de temperatures

El producte de proximitat i de qualitat és el gran protagonista de la carta del Basílico, que sorprèn per la seva presentació: els plats es distribueixen en funció de la temperatura de cocció, si és que n’hi ha. Així, els tàrtars, les amanides o el carpaccio ocupen l’espai d’aliments de 5 ºC a 10 ºC; el morro de bacallà i l’ou a baixa temperatura els trobarem a l’espai de 50 ºC a 70 ºC; la tempura i les croquetes, entre 180 ºC i 200 ºC, i la carn se situa en la franja dels 200 ºC als 240 ºC.

També hi trobem cassoles que homenatgen la cuina tradicional del país: de verduretes, de tripa i de fricandó, a més d’una tria de formatges catalans i una selecció de vins del país per regar-ho tot. A la nit, si us ve de gust, també hi podreu fer una copa a la barra i en tot moment gaudir del menú de ‘vermuteig’.

La nova decoració del restaurant està pensada per oferir un ambient distès, familiar i còmode, inspirada en els tradicionals cellers de barri, amb taules i cadires de diverses tipologies i mides.

Aposta del Grup Andilana
El Basílico pertany al Grup Andilana, que fa més de cinquanta anys va obrir l’Hostal Vostra Llar, a Palamós. Va ser el punt de partida d’una expansió que, avui, es tradueix en locals de restauració arreu del món. A Barcelona també hi té Les Quinze Nits, La Dolça Hermínia i La Fonda, entre d’altres.

Basílico
Av. del Paral·lel, 142. Barcelona.
Tel. 93 423 73 76

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: