L’impulsor de la ‘nouvelle cuisine’ a Catalunya deixa la primera línia dels fogons
Neichel
“Vaig tenir la sort de treballar al costat de grans figures de la ‘nouvelle cuisine’, com Alain Chapel i Gaston Lenotre, just quan aquest moviment sorgia. Un cop a Roses, gràcies als contactes que tenia el Dr. Schilling, els mesos que El Bulli estava tancat podia treballar als millors restaurants francesos. La meva cuina ve d’aquells aprenentatges.”
Jean-Loius Neichel parla així dels seus orígens culinaris a l’entrevista que ha concedit a CUINA just quan ha anunciat el comiat del seu restaurant. La casualitat ha volgut que el mes de febrer la secció ‘Genis del Foc’ de la revista es converteixi en un homenatge al gran impulsor de la ‘nouvelle cuisine’ a Barcelona. Podreu llegir l’entrevista sencera al número 170, que arribarà als quioscos la setmana vinent, però us n’avancem alguns extractes.
Els nous projectes
Per exemple, a l’entrevista, Neichel explica com veu el futur: “Està tot obert. De moment, tancarem. Volem repensar-nos-ho. En principi, farem obres i el restaurant tornarà a obrir, però sent d’una altra manera; ara, el futur està per decidir”, diu. Adverteix, però, que el canvi no és per motius de salut i que el seu fill, Mario, continuarà en l’ofici sense canviar de lloc: “És possible que tirem per on tira tothom, és a dir, combinar l’oferta de restaurant gastronòmic amb la d’un altre espai que faci el que està de moda”, afirma.
Jean-Louis Neichel treballa més de quinze hores diàries. El canvi, és clar, el notarà, i potser passarà més hores a l’Empordà, pintant. Tot i així, no té cap intenció de retirar-se del tot: “És que no penso deixar-ho! Hi dedicaré menys hores, però, d’una manera o altra, continuaré fent coses. Aquí no parem de fer cursets, m’agraden”, diu. La retirada, total o parcial, la farà, en tot cas, amb la consciència ben tranquil·la, després de 40 anys de professió: “Em sembla que tots aquests anys no hi ha cap persona relacionada amb l’ofici que pugui dir que jo li hagi fet algun mal”.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia