Van ser escollits a la semifinal entre 35 tapes de tot el país
Semifinalistes tapa any
L’Agència de Promoció Turisme de Sitges, el Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm van celebrar el dia 26 de gener al matí la semifinal de la Tapa de l’Any a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm a Barcelona. S’hi van presentar les 35 millors tapes de Catalunya, i les 12 guanyadores han passat a la final, que se celebrarà el dia 1 de març a l’Hotel Melià de Sitges.
Les tapes van ser escollides per un jurat expert en gastronomia format pel periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós; el xef Sergi de Meià; el periodista gastronòmic Philippe Regol; Cristina Cusí, de l’Escola d’Hoteleria de Barcelona; Josep Sucarrats, director de CUINA, i Iñaki Gorostiaga, director de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona. Tots ells van valorar especialment la presentació, el sabor i l’originalitat de les 35 propostes que es van presentar.
Les tapes finalistes
Les 12 tapes finalistes són “La galta”, una tapa presentada pel Bar Mantxego; “Pasión por la olla del Aquelarre”, de Firo Tast; “Pulpo fusión al pimentón”, de l’Arume; “Farcellet d’ànima pota blava”, del Casino Café; “Crème brûlée de foie”, de La Marineta; “L'origen del niu d'anec”, del Subit; “Biquini a l´estil Xirricló”, de Cal Xirriclo; “Bacallà i no va dir res”, de l’Antull Restaurant Lounge; “Petit Suisse de Carxofa Prat i el Trifassico de Pota blava”, de l’ONA Nuit restaurant; la “Coca de Tardor”, de La Catedral, i “Arròs caldós”, del restaurant Tapes&Tapes.
Al març coneixerem la millor tapa de Catalunya.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia