Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Dia CUINA reuneix lectors i bloguers gastronòmics

Els assistents van poder gaudir de demostracions de cuina i descobrir el bo i millor de les Terres de l’Ebre

Dia Cuina - Josep i Tejedor

El director de CUINA, Josep Sucarrats, presenta la demostració de Carles Tejedor - Ferran Caldés

Dia Cuina - CREO

A Xocolates CREO vam descobrir els secrets de la xocolata i el cacau - Ferran Caldés

Dia Cuina - Joan Forcadell

Joan Forcadell va fer una xerrada demostració sobre cuina sefardita - Ferran Caldés

Dia Cuina - Mercat Tortosa

Els bloguers van poder conèixer el Mercat de Tortosa - Ferran Caldés

El dissabte 14 de març, a Tortosa, els lectors del CUINA i una vintena de bloguers gastronòmics van tenir l’oportunitat de gaudir d’una jornada festiva al voltant de la gastronomia. A més, coincidint amb el Festast a la capital ebrenca, van conèixer de ben a prop els millors productes d’aquesta zona de Catalunya.

Les previsions es van complir i, mentre en algunes zones del país els núvols i la pluja espatllaven alguns plans, a Tortosa lluïa un sol radiant que animava a passejar i a visitar els expositors del Festast. Per començar, els bloguers convidats per la revista van haver de matinar, però cal dir que per un bon motiu: a les 10.30 h ens esperaven a Xocolates CREO per explicar-nos tots els secrets de la xocolata, la història d’aquesta empresa xocolatera i, és clar, per fer un tast de xocolata a la pedra que va donar energia per afrontar una jornada carregada d’activitats.

La segona parada, al Mercat Municipal de Tortosa, els va donar l’oportunitat de visitar la Bacallaneria Sorolla, tota una institució de la localitat, a més de la resta de parades que ofereixen productes frescos i de qualitat, incloent, és clar, les tradicionals baldanes i l’arròs del Delta de l’Ebre.

Segona parada, Festast

Després d’aquestes activitats exclusives per a bloguers, al migdia arribava el moment de visitar el Festast, al recinte Firal de Tortosa, on destacava la presència dels expositors i artesans de les Terres de l’Ebre. El punt central del recinte l’ocupava l’escenari, on es van succeir les demostracions culinàries que havíem preparat per al Dia CUINA i que van despertar l’interès de tots els assistents.

En primer lloc, Joan Forcadell, de l’escola d’hostaleria Via Magna de Tortosa, va fer una demostració de cuina sefardita. Res millor per obrir la gana. I és que, després de la demostració, ja era hora de dinar i tocava omplir l’estómac amb els tastos que oferien els expositors. Una autèntica delícia i una manera ideal de conèixer la cuina tortosina i de les Terres de l’Ebre!

A la tarda, Carles Tejedor va obrir el foc amb una interessant i apassionada xerrada al voltant de l’oli a la cuina, en què va reivindicar la necessitat de posar en valor el producte. Que una cosa sigui senzilla no vol dir que no tingui valor, i aquesta és la principal reivindicació que va fer Tejedor.

El torn del bacallà
Un dels productes més destacats de la cuina de Tortosa i de les Terres de l’Ebre és el bacallà, que va ser el protagonista de la demostració de cuina que va fer el cuiner David Caballero amb la col·laboració del bacallaner Paco Sorolla. Caballero va preparar tres receptes amb aquest peix, tradicionals de tres zones de la península Ibèrica en què té una presència destacada: de Catalunya va triar una brandada de bacallà; del País Basc, un bacallà a la biscaïna, i de Portugal, un bacallà a Bras.

Tot seguit, pujava a l’escenari Miquel Àngel Roque, un bloguer ben conegut pels usuaris de Cuina.cat, que ens va preparar un pastís de poma i un risotto mentre ens explicava d’on li ve l’afició per la cuina i, sobretot, d’on treu el temps per fer uns plats tan bons i fotografiar-los!

Per cloure la jornada, els lectors del CUINA van poder conèixer molt millor com fem la revista i tota la feina que hi ha al darrere perquè cada mes arribi al quiosc. En va parlar el director, Josep Sucarrats, en una xerrada diàleg que va ser d’allò més amena.

Ens veiem a Manlleu!
El Festast va continuar diumenge, i el Dia CUINA tornarà, com ja és tradició, coincidint amb la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, al setembre. Estigueu atents al web perquè us anirem informant de totes les activitats que preparem per al V Dia CUINA i, és clar, esperem trobar-vos-hi i saludar-vos-hi!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto