Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Liceu presenta un nou espai gastronòmic i cultural

Un projecte que fusiona la gastronomia, la creativitat i el seny catalans

Equip espai gastronòmic i cultural

Equip espai gastronòmic i cultural

El Liceu de Barcelona va acollir el passat 21 d’octubre la presentació del seu nou espai gastronòmic i cultural, una iniciativa inèdita amb la qual els visitants podran gaudir d’una experiència on es fusionen totes les arts catalanes. Roger Guasch, director general del Liceu, ho va definir com ‘un viatge a través de la cultura gastronòmica i de les arts catalanes’.

Tot va començar a l’octubre de 2013, quan es volia realitzar un projecte social per millorar la Rambla i els voltants. El Liceu comptava amb quatre ofertes: dos restaurants, una botiga de roba esportiva i un projecte cultural de difícil definició. Al març de 2014, es va realitzar el tancament del primer acord amb ‘Tast Barcelona’ pel seu projecte d’índole social. Segons Jordi Armengol, promotor del projecte, no es tractava de fer un restaurant, sinó d’arriscar encara més. Un espai on la cultura i la tradició catalanes pogués anar de la mà de la gastronomia del país. Franc Aleu, l’artista encarregat del disseny, el va definir com un projecte neomodernista i surrealista del segle XXI. La idea era la fusió de professionals de la cuina, de l’oci, de les arts visuals, plàstiques i digitals. Com va dir Lluís Prats, vicepresident del Casal dels Infants, “la suma de voluntats és transformadora”.

La distribució de l’espai
El projecte està compost per cinc sales diferents. Una d’aquestes serà la barra solidaria, on xefs catalans de gran prestigi oferiran les seves creacions i una part de la recaptació serà per a associacions solidàries. Una sala amb un escenari de tipus sensorial i gastronòmic per fusionar tots els sentits; una sala dedicada als vins i al seu maridatge, i una altra més alternativa que imitarà un mercat.

L’última sala serà la dels germans Roca, d’El Celler de Can Roca. Aquesta serà coneguda com el Rocambolesc, perquè el producte i l’ingredient catalans seran els protagonistes. Han creat un espai per obrir la seva primera gelateria a Barcelona. Cada gelat serà una adaptació de les postres dels germans Roca i també els oferiran per emportar-se. A més, han presentat la iniciativa de la creació de gelats especials per cada comunitat autònoma.

El projecte està pensat per obrir al març de 2016 i per a un públic general. El Liceu o és social o no serà. Jordi Armengol va explicar que l’objectiu és que el públic tasti el màxim de productes de Catalunya amb una relació qualitat-preu assequible. Una experiència sensorial i gastronòmica que no deixarà ningú indiferent.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: