El color de Mèxic, l’essència de Barcelona. Menjar de carrer, menjar de port, a tocar del barri més mariner de Barcelona. El nou restaurant Taquiza de Coyo, al barri del Born, és, en realitat, una ‘taqueria’ d’àpats informals que transporta el menjar de carrer de Mèxic a la capital catalana tenint com a fil conductor el mar. Perquè la cuina del país asteca és molt més que ‘cochinilla pibil’ o ‘tacos’ de pollastre o de carn. El mexicà no només és carnívor, el peix també és present en molts plats del seu receptari i el nou local barceloní aposta tant pels cebiches com pels tradicionals ‘tacos’, això sí, de peix i marisc.
Còctel de ‘camarón’, ‘taco’ de ‘camarones’, ‘frijoles’ i mel. La varietat de ‘tacos’ mariners amb musclo, gambetes, tonyina, pop… L’opció més econòmica, ràpida i que et permet fer una bona degustació de la carta és el menú anomenat Taquiza (‘pa uno’ o ‘pa dos’), que inclou cinc o deu ‘tacos’, respectivament, beguda —tasteu les aigües de sabors!— i una ració de ‘totopos’ (sí, els ‘nachos’ es diuen així) o de guacamole (en el segon cas). Però si opteu per la carta, no us oblideu de demanar el còctel de ‘camarón’ –la salsa és sorprenent– o alguna amanida de cactus.
Andoni Berraondo, Juan Berraondo. Dos germans mexicans d’origen basc i que viuen a Barcelona des de fa anys, han volgut recordar els sabors i les aromes de la seva infantesa als carrers i ports mexicans obrint el Taquiza (nom que reben les trobades d’amics i/o familiars on es mengen ‘tacos’) en el mateix espai on fins fa uns anys hi havia un altre restaurant mexicà, La Coronela. I com aquell, és una molt bona recomanació per descobrir el Mèxic més autèntic.
Taquiza de Coyo.
Consolat del Mar, 23. Barcelona.
Tel. 93 268 05 44.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia