Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

'El Millor Xuixo del Món' es fa a la pastisseria Triomf del barri del Poblenou de Barcelona

L'establiment s'ha imposat en la quarta edició del concurs, celebrat aquest cap de setmana a l'Escala (Alt Empordà)

El 'Millor Xuixo del Món' del 2024

El 'Millor Xuixo del Món' del 2024

La pastissera Gisela Bellart, de la pastisseria Triomf de Barcelona (Rambla del Poblenou, 41), ha guanyat el concurs El Millor Xuixo del Món, que s'ha celebrat avui al migdia a l'Escala (Alt Empordà). Tercera generació de pastissers, Bellart s'ha imposat en la quarta edició del certamen.

La Triomf va néixer l'any 1952 a la Rambla del Poblenou com una pastisseria/xarcuteria, perquè els pares del fundador, Antoni Bellart, eren carnissers i xarcuters. L'any 1993, el negoci va passar a mans de la segona generació, que el convertiria en pastisseria amb zona de degustació especialitzada en bombons, pastes de te, pastissos tradicionals i personalitzats, etc. Gisela Bellart, tercera generació, està prenent el relleu de la pastisseria i l'any 2022 va rebre el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador que atorga la Generalitat.

El jurat, format per professionals qualificats com els pastissers Agustí Gardella, Àngel Garcia Pubill o Lluís Estrada, ha triat el xuixo guanyador valorant la qualitat de la crema, l'aspecte interior (massa, esponjament, fullat, cocció), la qualitat del fregit i el sabor (equilibri entre crema i fregit). Demà dilluns, la pastisseria guanyadora explicarà els seus secrets en una sessió especial de xuixcooking al Fòrum Gastronòmic de Girona.

Guanyadora Millor xuixo 2024
 

Mentre el jurat tastava els xuixos que s'han presentat, a pocs metres, a la plaça de la Sardana de l'Escala, se celebrava un taller d'elaboració de xuixos i una xuixada popular, a càrrec de la pastisseria Juhé, de l'Escala, guanyadora de la darrera edició del 2022. En total, s'han repartit més de 500 xuixos. 

Des del 2018

Creat pel gastrònom Salvador Garcia-Arbós l'any 2018, coincidint amb el centenari del xuixo, el concurs ha esdevingut un referent per al sector, que ha ajudat a posar en valor aquest dolç i a incrementar-ne les vendes. En la primera edició, l'any 2018, es va imposar la pastisseria Padrés de Banyoles; l'any 2020 va guanyar Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda, i fa dos anys, Pastisseria Juhé, de l’Escala. La pastisseria Triomf s'incorpora a la llista de les millors pastisseries del món on es pot gaudir dels xuixos i Barcelona acollirà la propera edició d'El Millor Xuixo del Món.

El concurs està obert a professionals amb punt de venda al públic, com poden ser les pastisseries, les fleques i els restaurants. Està organitzat per Monkeys Communications, en col·laboració amb l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala, la Diputació de Girona, el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines i el Gremi de Pastisseria de Girona. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: