És un projecte per reformar-ne la carta i els plats amb l’ajuda de Jordi Herrera, del restaurant Manairó
Plat de la carta de Nou Ramonet
El Nou Ramonet manté la base de Can Ramonet, primer restaurant de la família Ballarín-Vall-llaura-Francès, amb el qual van establir les bases d’una evolució gastronòmica i de la creació de noves tendències. Nou Ramonet és fidel a l’original en el tracte humà i en el culinari, però li aporta un format més original i creatiu. Això s’ha aconseguit gràcies al fet que han comptat amb l’ajuda i l’assessorament de Jordi Herrera, xef del restaurant Manairó de Barcelona, que ha estat l’encarregat de millorar la carta per donar-li una visió més gastronòmica i innovadora.
La base del restaurant és la cuina marinera, de la mateixa manera que ho és per Can Ramonet. Ofereixen productes del mar on es manté la cuina tradicional però reorientada a un camí culinari amb una personalitat molt marcada pel xef. La carta s’acaba de presentar i conté novetats: presentacions diferents, noves tècniques de cocció, plats nous, alguns històrics i altres d’actuals, plats temperamentals que busquen ser memorables per als clients. Tot i això, l’objectiu és fusionar la cuina tradicional de Ramonet amb noves i originals creacions pròpies.
La nova carta però, mantindrà els preus i la qualitat que sempre ha tingut el grup Ramonet. Són elaboracions molt característiques, com per exemple la coca de sardines amb tomàquet fresc i sofregit d’albergínia i ceba dolça, el mar i muntanya de melós de vedella i gamba blanca, amanida de pop, bolets i oli d’alfàbrega, sopa de pescadors amb ou escaldat, pa torrat i allioli, entre molts altres.
El Nou Ramonet es caracteritza sobretot pels arrossos, el peix i el marisc. Per aquest motiu, la carta incorpora l’arròs cremós, els canelons de bou de mar amb xips de peix i torrades, rap rostit amb patates i botifarra negra o l’orada en suquet de cranc i porros a la grega. Amb el marisc destaquen les presentacions, i en la carta de carns s’ofereix i es promociona el braó de xai amb escalunyes glacejades o el melós de vedella de llet amb alls tendres.
El restaurant compta amb una llarga barra a l’entrada per a menjars informals, aperitius o vermuts, i amb diverses sales segons els gustos i el nombre de comensals: permet crear sales per a grups en la intimitat o grans reservats aptes per a un grup de persones d’entre 25 i 60. El mar, el barri i el producte són l’essència del Nou Ramonet; destaca la carta per compartir, taules sense entaulat, cerveses d’importació o la possibilitat de gaudir d’una copa de vi i de tapes davant del gran finestral de l’entrada. Informalitat i colors nàutics per excel·lència.
Nou Ramonet
Carrer del Carbonell, 5
08003 Barcelona (Espanya)
Tel. 93 268 33 13
Horari de dilluns a diumenge de 12 a 24 h http://grupramonet.com/elnouramonet/es/
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia