CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
INICI
>
ACTUALITAT
>
El primer vi fi de criança de Catalunya es va elaborar al Castell del Remei
El primer vi fi de criança de Catalunya es va elaborar al Castell del Remei
Vestigis històrics demostren que es produeix vi a l’enclavament del celler des de l’època romana
Castell del Remei
L’elaboració de vi fi de criança a Catalunya té història, ni més ni menys que 236 anys. El Castell del Remei, a Penelles (Noguera), va ser el primer celler català en elaborar i etiquetar aquest tipus de vi. De fet, els primers indicis documentats de la producció del vi al molí de la propietat daten de 1780.
Quan va iniciar l’activitat vinícola, el propòsit del Castell del Remei era elaborar vins de criança de qualitat. Amb més de dos segles d’història, el propòsit actual és convertir la cinquena marca de vi més antiga de l’Estat en una marca pionera, i fer del primer celler català segons el model ‘château bordelais’ un destí enoturístic únic. Per tot això, Tomàs Cusiné, propietari del celler i enòleg, agafa les regnes d’aquest nou objectiu juntament amb una nova direcció professionalitzada.
El Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de tres vins negres –Gotim Bru, Oda i 1780–i dos blancs –Gotim Blanc i Oda Blanc–. Tot i així, és molt més que un celler: la finca està enmig d’un complex d’edificis que revelen la llarga història de la propietat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia