El restaurant barceloní aposta per un dels seus productes estrella
Adelf Morales, a la barra d'ostres del Topik
Ostres, crues o cuinades, al Topik barceloní
El restaurant del xef Adelf Morales ha inaugurat una barra d’ostres que permet degustar aquest mol·lusc acompanyat d’una copa de cava. El local barceloní ofereix ostres de diferents procedències (com Galícia, Holanda o França, a més del Mediterrani, entre d’altres) i preparades de diverses maneres, crues o bé després de passar pels fogons. Les ostres no són noves en aquest restaurant, ja que és un dels grans productes de la carta de l’establiment, però des de fa poques setmanes Morales ha volgut potenciar-lo amb una nova aposta gastronòmica amb l’oferta a la barra.
El cuiner sempre s’ha mostrat un apassionat de les ostres, tant per les seves qualitats nutricionals com pel sabor. Tot i que ell, diu, les prefereix crues, també les serveix cuinades, en molts casos amb una marcada influència de la cuina japonesa, una cultura que és molt present en la cuina d’Adelf Morales. Alguns dels plats d’ostres que han anat passant per la carta del Topik són el tàrtar d’ostres i vieires amb maionesa de wasabi i guacamole i algues wakame; ostres amb ponsu i ous de salmó; ostra holandesa amb melmelada de gintònic, i amanida d’ostres amb la seva aigua i anís estrellat. La varietat de plats amb aquest mol·lusc com a protagonista inclou les ostres fumades, gratinades, fregides —típiques de la zona d’Hiroshima—, adaptades a la idea de tapa, en carpaccio o obertes i a la brasa amb una salsa de soia, sake i llima.