El 23 de març, la consellera Meritxell Serret va inaugurar el Museu de l’Oli de Catalunya
Museu de L'Oli
El 23 de març, la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, va inaugurar el Museu de l’Oli de Catalunya, situat a les instal·lacions de la Cooperativa de Sant Antoni Abat de la Granadella. L’espai, que compta amb un dels molins d’oli més antics i millor conservats de Catalunya, serà l’únic museu dedicat a l’oli de la Xarxa Territorial del mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya).
A l’acte inaugural hi van assistir l’alcalde de la Granadella, Carles Gibert; el president de la Cooperativa, Ramon Barrull, i diversos representants comarcals, alcaldesses, regidors, productors d’oli i representants del sector turístic i del món cooperatiu de les comarques de les Garrigues i el Segrià.
Després dels parlaments inaugurals, es va fer un tast de diverses delicadeses elaborades amb oli d’oliva verge extra: ous de guatlla amb melmelada d’oli, iogurt de cabra amb llaminadura d’oli, i altres creacions gastronòmiques que tenen com a protagonista l’oli de les Garrigues.
Un museu innovador
El Museu conserva la maquinària original des de la seva primitiva inauguració, que va tenir lloc en l’època de la Mancomunitat de Catalunya, l’any 1920. Aquest equipament ha estat restaurat i posat a punt perquè funcioni tal com es feia antigament. A més, ofereix una enriquidora visita a través de tauletes i tecnologia de realitat augmentada, amb la qual els visitants poden triar la seva descoberta de la cultura de l’oli a través de l’experiència de diferents personatges, com un pagès, un moliner, una mestressa de casa o un comerciant.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia