Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els cítrics, els lactis i el marisc poden provocar migranya

Un estudi demostra que determinats aliments poden desencadenar aquests forts mals de cap

Els cítrics, els làctics o el marisc poden provocar migranya

Els cítrics, els làctics o el marisc poden provocar migranya

Comunament relacionada amb l’estrès o la climatologia, s’ha descobert que la migranya, que afecta un 15% de les persones, pot aparèixer si es consumeixen determinats aliments. Un estudi elaborat pel Capio Hospital General de Catalunya i la Societat Espanyola de Dèficit de DAO ha demostrat que els cítrics, el marisc, els lactis, l’alcohol, el tomàquet i la clara d’ou contenen molta histamina, una substància que si supera certs nivells té efectes perjudicials per al cos com ara restrenyiment, contractures i mal de cap.

L’alimentació juga un paper clau en la prevenció de la migranya, que, sovint, incapacita la persona que la pateix per dur una vida normal. Aquesta malaltia pot millorar en un 90% i, fins i tot, es pot prevenir si s’evita el consum d’aquests aliments i s’ingereix DiAminoOxidasa (DAO), un enzim que descompon la histamina i que es comercialitza com a aliment dietètic.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: