Aquests dolços creats al segle XIX ressorgeixen amb força
Eclairs
La pastisseria tampoc s’escapa de les modes. Després dels ‘cupcakes’, els ‘cakepops’ i els ‘macarons’, arriba el torn d’un dolç d’origen francès creat al segle XIX: els ‘éclairs’.
Es tracta d’un dolç creat per a l’aristocràcia parisenca que, al segle XXI, s’ha modernitzat i s’ha convertit en una petita joia de la rebosteria de la mà dels pastissers que han començat la tasca de reinventar-lo i apropar-lo al gran públic, que, potser, el desconeix.
És el cas de Victoria Ballesta, directora de la pastisseria Victoria’s Cakes, de Barcelona i Sabadell, que ha creat una gamma totalment nova d’‘éclairs’ amb gustos tan variats com la xocolata blanca, festucs i gerds; plàtan amb crema d’almívar de llet i trossos de caramel, i fruita de la passió i xocolata negra, entre d’altres.
Un llampec saborós
El nom d’aquest dolç significa ‘llampec’, amb referència a la brillantor del glacejat que el cobreix. Tradicionalment, els ‘éclairs’ s’han farcit de crema pastissera, xocolata o cafè, però ara n’arriben de totalment nous.
Per fer-los, es necessita una massa de pasta ‘choux’ que es cuina i se li dóna forma allargada, d’uns 16 cm, abans de fornejar-los per farcir-los.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia