Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els ‘éclairs’ es reinventen

Aquests dolços creats al segle XIX ressorgeixen amb força

Eclairs

Eclairs

La pastisseria tampoc s’escapa de les modes. Després dels ‘cupcakes’, els ‘cakepops’ i els ‘macarons’, arriba el torn d’un dolç d’origen francès creat al segle XIX: els ‘éclairs’.

Es tracta d’un dolç creat per a l’aristocràcia parisenca que, al segle XXI, s’ha modernitzat i s’ha convertit en una petita joia de la rebosteria de la mà dels pastissers que han començat la tasca de reinventar-lo i apropar-lo al gran públic, que, potser, el desconeix.

És el cas de Victoria Ballesta, directora de la pastisseria Victoria’s Cakes, de Barcelona i Sabadell, que ha creat una gamma totalment nova d’‘éclairs’ amb gustos tan variats com la xocolata blanca, festucs i gerds; plàtan amb crema d’almívar de llet i trossos de caramel, i fruita de la passió i xocolata negra, entre d’altres.

Un llampec saborós
El nom d’aquest dolç significa ‘llampec’, amb referència a la brillantor del glacejat que el cobreix. Tradicionalment, els ‘éclairs’ s’han farcit de crema pastissera, xocolata o cafè, però ara n’arriben de totalment nous.

Per fer-los, es necessita una massa de pasta ‘choux’ que es cuina i se li dóna forma allargada, d’uns 16 cm, abans de fornejar-los per farcir-los.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: