Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els Majoristes de Mercabarna preveuen que es vendrà un 9% més de fruita aquest estiu

Arriben noves tendències al mercat, com la síndria melona i el préssec paraguaià

Mercabarna

Mercabarna

El vicepresident del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), Pere Prats, ha donat la previsió de la temporada d'estiu: aquest any, s'espera vendre 235.000 tones de fruita, cosa que suposa un 9% més que les xifres del 2018, i es destaca un augment de l'exportació. Les fruites que més es comercialitzaran seran les de pinyol i les d'origen català, ja que, segons Prats, els consumidors tenen en compte l'àmbit de la nutrició, així com la qualitat i la procedència de les fruites.

Per altra banda, AGEM ha avançat quines fruites arribaran als mercats aquest estiu, entre les quals es troben la síndria melona, molt consumida a Grècia, Itàlia i el sud d'Espanya, el préssec pla o paraguaià, a més de diferents tipus de tomàquets de la zona catalana i els brots i germinats. Prats afirma que les fruites d'aquest estiu mantindran el mateix preu que anys anteriors, amb una diferència mínima de cèntims.

A la mateixa roda de premsa es va presentar el receptari “Gust d'estiu amb 5 gaspatxos”, elaborat pels cuiners Pep Nogué i Boglarka Dul, on s'expliquen cinc maneres diferents de preparar aquesta recepta. També es van explicar les propietats recentment descobertes d'aquesta beguda tradicional espanyola de la mà de l'investigador Pablo Campra. L'expert afirma que el gaspatxo té poderoses propietats antitumorals, cosa que prevé l'inici i la progressió de malalties com el càncer. Campra creu fermament que molts problemes de l'organisme, incloses algunes malalties, es deuen als mals hàbits en l'àmbit de la nutrició, ja que, segons l'investigador, “sempre hi ha una relació entre el sabor dels productes, la seva frescor i l'activitat anticàncer”.

Des de AGEM s'afirma que el 50% de les fruites de tot l'any es comercialitzen en els quatre mesos d'estiu, que és quan els preus estan més baixos. Això passa perquè la seva qualitat està en el millor moment, cosa que atreu les persones a consumir més fruita durant els dies de calor.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: