Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millors restaurants de Barcelona, d’oferta

Tornen els menús de 25 euros de la Barcelona Restaurant Week

barcelona restaurant week

barcelona restaurant week

Nou dies, 36 restaurants i un objectiu: democratitzar l’accés a la gastronomia de qualitat, amb un rerefons solidari. Del 8 al 17 de març se celebra la quarta edició de la Barcelona Restaurant Week i són dies durant els quals diversos restaurants de la capital catalana oferiran un menú a un preu únic de 25 € (begudes i IVA a part).

En cada edició hi participa una entitat benèfica, a la qual es destina 1 € del total del preu del menú; enguany, ha estat el torn del Banc dels Aliments, que és una fundació benèfica privada sense ànim de lucre que té com a objectiu lluitar contra la fam.

Els restaurants participants
En aquesta edició, els restaurants adherits a la iniciativa són els següents: Condal, Indochine, Galaxó, Antigua, Visual, Daps, Windsor, Marítim, Silvestre, La Balsa, El Rebedor del Racó d’en Cesc, Fonda España, Palmira, Loidi, Cal Pinxo, Els Jardinets de Gràcia, Torre d’Alta Mar, 1898, Dos Torres, Petit Comitè, Forestier, Tram-Tram, Bistrot El Regulador, La Terraza del Claris, Osmosis, Comiols, El Passatge del Murmuri, Balmes 103, Mosaic, El Magatzem del Port, Ávalon Restaurant & Café, CentOnze, L’Oliana, 3, Alba (París) i Alba (Granados). En total, 36, dos més que en l’edició passada. Tots, amb una carta que oscil·la entre els 40 i els 80 €.

Pel que fa a l’oferta gastronòmica que ofereixen, podem trobar des dels plats més tradicionals fins a les innovacions més originals. Cada restaurant decideix si vol sorprendre els clients amb peix de llotja sobre patates panadera o amb raviolis de bolets i verdures, salsa de cava Brut i oli de trufa, per citar només dos exemples. És important reservar amb antelació, cosa que es pot fer trucant directament als restaurants o a través del web d’Atrápalo.

Una mica d’història
Els orígens de la Restaurant Week es remunten a l’any 1992 a Nova York. Es va crear amb el doble objectiu de dinamitzar les vendes i l’oferta gastronòmica en temporada baixa i de contribuir amb accions de responsabilitat social i de promoure la vida social mitjançant el que està considerat un dels grans plaers: el menjar. Unes pretensions que encara es mantenen avui dia.

Actualment, més de 100 ciutats de tot el món ho han adoptat. Concretament, a Barcelona, la Restaurant Week, patrocinada per Sabor del Año, se celebra dos cops a l’any i en edicions passades van arribar a servir més de 15.000 menús.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: