Els primers vins i vermut del Parc Agrari de Sabadell
S’ha creat vi negre i vi blanc a la finca de Can Gambús i un vermut local
raïm
Cinc-centes ampolles de vi negre i 250 ampolles de vi blanc. Aquest ha estat el resultat del primer vi que s’ha produït al Parc Agrari de Sabadell, concretament a la finca de Can Gambús. El negre és fruit del cupatge de les varietats merlot, monestrell i garnatxa negra, i el blanc, de les varietats xarel·lo i chardonnay.
El disseny de l’envàs és de Deborah Garcia, alumna de l’Escola Illa. El propòsit de la producció és recuperar el conreu típic de la zona del mediterrani i que existeix en abundància a la comarca del Vallès Occidental des d’anys enrere.
Aquesta primera collita també ha facilitat la producció de 800 ampolles d’un vermut local nou gràcies a la licorera Mussons de Sabadell. La recepta data de 1928 i conté plantes aromàtiques de procedència vallesana. La bevenda ja està a la venda en envasos de tres quarts de litre.
En la primera anyada s’han plantat 3.700 ceps, amb una producció de 750 ampolles de vi, que tenen una destinació purament institucional i de representació. El Parc Agrari compta amb el cultiu de productes com cereals i hortalisses, que es complementen amb la ramaderia. Amb el blat s’aconsegueix el conegut pa de Sant Julià. Tots aquests productes tenen dues finalitats: promoure el desenvolupament econòmic i la producció dels aliments de Km 0.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia