Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els secrets del pebre (i alguna espècia més)

El dijous 1 de desembre fem la vuitena xerrada del cicle ‘Cuina viatgera’ al Born de Barcelona

Pebre cuina viatgera_webok

Pebre cuina viatgera_webok

El mes d’abril vam estrenar un nou cicle de xerrades gastronòmiques, ‘Cuina viatgera’. Després d’aprofundir en productes com el te, les altres pastes, les fruites exòtiques, els tomàquets i els pebrots, els iogurts, la quinoa i els cítrics, arriba el torn d’un producte que ens ajuda a donar sabor i aroma als plats.

Parlem, és clar, del pebre i de les espècies. Les espècies tornen a estar de moda, tot i que antigament havien tingut un paper molt important a la nostra vida. Ha calgut que redescobríssim les cuines orientals perquè ens tornéssim a enamorar d’aquests condiments, que són, sovint, tan saborosos com saludables. Amb el pebre —blanc, negre, verd, rosa…— com l’espècia més preuada, havien estat el signe de distinció bàsic de la gran cuina d’abans que ens arribessin els productes d’Amèrica. Cuinar i comerciar amb espècies era un luxe —sigui dit amb tota la propietat— asiàtic.

El biòleg i gastrònom Francesc Murgadas ens explicarà els secrets de la història i la cuina del pebre i de les espècies que el van acompanyar. Amb l’afegit que a l’entorn del mercat del Born encara hi perviuen comerços especialitzats en aquests productes, un testimoni viu de temps passats en què en aquell barri es comprava i es venia el bo i millor de la ciutat. Precisament el propietari d’un d’aquests comerços, Jaume Renobell, ens acompanyarà a la xerrada i ens explicarà alguns dels secrets més ben guardats del pebre i de les espècies.

Les xerrades del cicle ‘Cuina viatgera’ se celebren el primer dijous de cada mes, a les 19 h, a l’Espai 300 de Moritz Barcelona al Born Centre de Cultura i Memòria. Són gratuïtes i no cal inscriure-s’hi prèviament.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: