Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Presentació de la campanya 'Catalunya, la millor cuina del món' amb xefs i productors locals

Més de 100 cuiners assisteixen a l'acte de presentació de l'espot celebrat aquesta setmana al Palau de la Música

El 30 de juny va tenir lloc la presentació d'una nova campanya de difusió que vol proclamar el gran moment que viu la cuina del país: Catalunya, la millor cuina del món, impulsada pels departaments d'Empresa i Treball, i pel d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l'Agència Catalana de Turisme. L'acte ha reunit al Palau de la Música prop d'un centenar de xefs guardonats amb estrelles Michelin i de cuina tradicional, a més d'altres actors que fan possible la cuina catalana: xefs, caps de sala, sommeliers, productors, pagesos, pescadors, viticultors i restauradors.

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha conclòs l'acte destacant que "la gastronomia és una de les forces i dels patrimonis principals de Catalunya" i un exemple per a la resta de sectors, per la seva "competència, passió, creativitat, valentia i responsabilitat". Un paper que el president ha assenyalat que és "fruit del llegat de molts dels qui esteu aquí i dels qui us han precedit, com en Fermí Puig, la Montse Guillén o el Paco Solé Parellada", als quals ha volgut retre un sentit homenatge. L'acte també ha comptat amb la participació del conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, i del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, així com de més de 400 persones vinculades als sectors gastronòmic, agroalimentari i turístic.

Una campanya amb 140 protagonistes reals de la gastronomia catalana

RF 10089 final

L'espot presentat comença als camps, a les muscleres, a les vinyes i a les cuines, on es veu com es treballa el producte local. A mesura que avança, s'hi preparen plats emblemàtics de la gastronomia catalana que reflecteixen la riquesa de cada territori. El moment culminant arriba quan tots plegats seuen a taula per celebrar, amb els millors plats i vins, el valor de compartir i la força d'una cuina que és identitat, comunitat i orgull col·lectiu.

La campanya, en què han participat 140 protagonistes reals del món gastronòmic i alimentari, s'ha rodat a set localitzacions representatives de les marques turístiques de Catalunya, mostrant la diversitat i singularitat del país a través dels seus paisatges i dels seus plats típics: Barcelona (Barcelona ciutat), Costa Brava (Peratallada i l'Escala), Costa Daurada (Valls), Terres de l'Ebre (muscleres), Terres de Lleida (Lleida ciutat), Pirineus (Vall de Boí) i Paisatges Barcelona (Penedès). La banda sonora incorpora una adaptació moderna d'una cançó popular molt arrelada a l'acte de menjar, el conegut "Nyam nyam, bon profit".

La campanya, amb una inversió d'1,7 milions d'euros en difusió, es difondrà a Catalunya, a la resta de l'estat i, en l'àmbit internacional (amb especial incidència a França, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units), amb l'objectiu de posicionar Catalunya com una destinació capdavantera en turisme enogastronòmic. Es preveu generar 250 milions d'impactes, que contribuiran decisivament a un model de turisme més sostenible. Aquesta gran visibilitat ha d'ajudar a distribuir millor els fluxos turístics arreu del territori i al llarg de tota la cadena de valor afavorint així un desenvolupament equilibrat, responsable i arrelat al país.


Aquesta acció forma part del conjunt d'iniciatives que s'estan impulsant en el marc de la distinció Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, amb més de 50 actuacions programades al llarg de l'any. Amb aquesta aposta estratègica, es vol reforçar l'enogastronomia com un eix vertebrador del nou model turístic: més sostenible, desestacionalitzat, de qualitat i distribuït territorialment.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: