L’antic xef del Drolma obre un restaurant que du el seu nom
fermí puig i alfred romagosa
Restaurant Fermí Puig: aquest cop, més que mai, el cuiner granollerí es compromet amb nom i cognoms amb un projecte que es diu com ell. I no deixa de ser un punt i seguit de la trajectòria que abans el va portar per diversos restaurants francesos, espanyols i catalans, i que, fa un any i nou mesos, s’havia pres un descans després de donar per tancat al cicle a l’antic restaurant Drolma, de l’hotel Majestic. Descans és un dir, perquè durant aquests mesos Puig ha estat gestant el projecte que ha obert al públic el 5 de maig. Amb ell als fogons, al capdavant de la sala el torna a acompanyar Alfred Romagosa, soci del projecte, amb qui ja havia treballat al Drolma.
La cuina del Fermí Puig manté vincles estrets amb la del Drolma: plats de cuina catalana amb certa actualització (com el garró de porc sense feina amb capipota, pinya i poma), plats del gust personal del xef (com la bullabessa de peix de roca) o els anomenats ‘grans plats d’Europa’, que cada trimestre canviaran per homenatjar les millors cuines del continent. El primer de tots és la Parmentier de llamàntol.
El nou restaurant oferirà dos menús: el del migdia, a 35 euros (dos plats i postres), i el del vespre, a 45 euros (tres plats i postres). En tots dos casos el preu tancat inclou beguda, cafè i l’IVA. El preu mitjà de la carta —que conté 24 plats i un carro de vins a copes— es calcula entre 35 i 45 euros. “Ens ha unit la il·lusió de fer bona cuina a l’abast de molta gent”, ha declarat Felip Puig per explicar la idea que ha inspirat l’establiment.
El local, l’interiorisme del qual, d’acord amb la cuina, combina la modernitat de les projeccions a la paret amb l’ús de materials i mobiliari clàssics —com sofàs de vellut o taules de marbre—, pot acollir una setantena de clients. Hi destaca un reservat per a dotze persones que Puig ha anomenat Les Corts: és un homenatge a l’antic camp del Barça —com se sap, el xef és un culer irredempt—, on s’oferiran menús especials inspirats en el club i on es podran seguir els partits de l’equip.