Pocs bolets al bosc, però gaudi al plat. Setze establiments de restauració del Berguedà participen, un any més, en una de les campanyes de promoció que més bons resultats els donen pel nombre de visitants que s’acosten a aquesta comarca a gaudir del producte estrella de la tardor, els bolets.
Aquest 2023, a més d’augmentar el nombre de restaurants participants a la campanya La Cuina del Bolet del Berguedà, fet que demostra el bon estat de salut del sector a la comarca, s’ha presentat una nova iniciativa, els sopars maridats, que han tingut una esplèndida resposta. En total se n’oferiran set, i tots els que s'han fet fins ara han esgotat les places dies abans de celebrar-se. L’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà atribueix aquest èxit al preu excepcional i promocional del menú i a l’interès que susciten no només els bolets, sinó també el maridatge amb vins de la DO Pla de Bages.
Els sopars maridats han comptat també amb les presentacions i les explicacions d’experts en la matèria, com el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, o el micòleg berguedà Lluc Escànez, un fantàstic complement a aquest menú que inclou no només bolets, sinó també productes de proximitat. Així, els restauradors han compensat la manca de bolets creant plats amb imaginació i amb producte confitat i deshidratat de temporades anteriors, juntament amb alguns bons i gustosos exemplars d’aquesta tardor.
Encara sou a temps de participar en alguns dels sopars maridats dels dijous i també en els menús que durant la resta de dies de la setmana s’ofereixen (molts d’ells, amb reserva prèvia) als setze restaurants participants a La Cuina del Bolet d’enguany. Els podeu consultar a www.cuinadelbolet.com.