Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Una fira per donar a conèixer la raça d’au autòctona del municipi i promocionar les aus catalanes protagonistes dels plats nadalencs

Mercat d'aviram de la Fira del Gall de Vilafranca

Mercat d'aviram de la Fira del Gall de Vilafranca

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, dedicada a l’aviram, és una de les fires més antigues i més tradicionals de Catalunya. Se celebra del 19 al 20 de desembre a la capital penedesenca i hi podem trobar una gran varietat d’aus catalanes del municipi del Penedès, des d’ànecs fins a capons, pollastres, oques i galls dindis. És una fira que gaudeix d’una llarguíssima tradició medieval.

Als anys 60, el mercat va estar a punt de desaparèixer perquè les races d’autòctones, el gall del Penedès i l’ànec mut del Penedès, van quedar quasi extingides. Per evitar-ho, a mitjan anys 80 el Patronat de Comerç i Turisme va aconseguir fer-les renéixer, i la fira ha esdevingut una de les cites més famoses i populars d’abans del Nadal. És una festa que està destinada sobretot als amants del Gall Negre, però també per a tothom qui vol gaudir de la cuina de l’aviram, descobrir l’excel·lència dels vins de la DO Penedès a l'espai de tast o els que estan interessats en el món de l’artesania, la pintura o la brocanteria.

Vuit restauradors vilafranquins seran els encarregats de fer la mostra gastronòmica de la cuina del gall i oferiran un plat amb l’aviram autòcton del Penedès. A més, per complementar aquestes activitats, hi haurà un ampli ventall d’activitats per donar a conèixer els productes de la zona, com exposicions, espectacles, cercaviles, un campionat i un concurs de races autòctones. Per als més petits, també hi haurà activitats, tallers infantils i un trenet de la Fira. És una de les fires que més visitants atrau, i s’ha convertit en tota una referència per a les festes prèvies al Nadal.

Els restauradors que participen a la Fira són:

Ca la Katy
BP-2121. Sant Martí Sarroca
www.restaurantsantjordicalakaty.com

Cal Padrí
Masia Cal Gorí, s/n, la Munia
Tel. 93 891 82 68
www.calpadri.com

Cal Soler
Ferrers, 38
Tel. 93 892 29 29
www.apatsdart.com

El Cigró d’Or
Pl. Vall del Castell, 17
Tel. 93 890 56 09
www.elcigrodor.com

La Cucanya
Racó de Sta. Llúcia, s/n
Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 815 19 34

El Gat Blau

Amàlia Soler, 120
Tel. 61 024 37 47
www.elgatblau.com

El Racó de la Calma
Casal, 1
Vilafranca del Penedès
Tel. 93 819 92 99
www.elracodelacalma.com

Torre del Gall

Torre del Gall, s/n.
St. Cugat Sesgarrigues
www.latorredelgall.com

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: