El restaurant barceloní recuperarà, fins a finals d’any, alguns dels plats més celebrats de la seva història
freixa tradició
La família Freixa està de festa. El restaurant que va obrir al carrer Sant Elies de Barcelona ha arribat al quart de segle i ha decidit commemorar-ho tornant a servir els plats més preuats pels comensals al llarg d’aquests 25 anys de vida.
Josep Maria Freixa i la seva dona, Dori, van posar en marxa El Racó d’en Freixa, un establiment de cuina catalana que aviat va destacar per la seva qualitat i va merèixer una estrella Michelin. A mitjan 90 del segle passat el timó de la cuina va passar al fill del matrimoni, en Ramon Freixa, que hi va donar un tomb i va apostar per una cuina més personal i moderna.
El trasllat d’en Ramon a Madrid, on el 2009 va obrir el seu restaurant —que ja compta amb dues estrelles Michelin—, va fer que en Josep Maria es posés de nou davant dels fogons del seu establiment. Va recuperar la línia tradicional del restaurant i enguany Freixa Tradició torna a posar a taula els plats més cèlebres d’ençà de 1986. Fins a finals d’any els clients podran tornar a tastar els raviolis de patata amb botifarra negra i mongetes del ganxet, el lluç amb compota de ceba, la pasta de full de llagostins amb vi blanc, els espinacs amb crema i gambes, el rap amb les seves dames amb cava, o el carpaccio de peus de porc gratinat amb allioli.